Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πώς αντιμετωπίζουμε ένα πολύ επιθετικό παιδί;
Πώς αντιμετωπίζουμε ένα πολύ επιθετικό παιδί; thumbnail

Πώς αντιμετωπίζουμε ένα πολύ επιθετικό παιδί;

Αναγνώστριά μας ρωτά


Το παιδί μου είναι 3,5 χρονών πάει παιδικό σταθμό και είναι επιθετικό προς τα άλλα παιδιά έχω απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό αλλά η συμπεριφορά του είναι ίδια τι άλλο μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.


 


 


Η επιθετικότητα προς τα άλλα παιδιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα ζήλιας που μπορεί να νιώθει ένα παιδί. Έχει αδέρφια το παιδάκι; Όλα τα παιδάκια μπορεί να νιώσουν ζήλια ιδιαίτερα όταν έρχονται σε επαφή με άλλα παιδάκια και νιώθουν ότι δεν είναι μοναδικά και ότι απειλείται η αγάπη των γονέων. Αυτή η φοβία μπορεί να είναι ρεαλιστική μπορεί και όχι. Αν είναι ρεαλιστική μπορεί να εκφραστεί με επιθετικότητα στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό αν και στον παιδικό είναι λιγότερο πιθανό. Καλό θα ήταν να επισκεφτεί έναν παιδοψυχίατρο για να συζητήσουν τι είναι αυτό που φοβάται και το κάνει επιθετικό. Για να απενεχοποιήσουμε την κατάσταση όμως θα πρέπει να πούμε ότι πολλά παιδάκια παρουσιάζουν αυτή την συμπεριφορά. Συμβαίνει κυρίως σε παιδάκια όταν έρχεται το νέο αδερφάκι στο σπίτι. Μπορεί ακόμα και να χτυπήσουν το αδερφάκι τους και να πούν εγώ απλά το χάιδευα. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αλλά δεν παύει να είναι επιθετική. Ο παιδοψυχολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αποβάλλει το παιδάκι σταδιακά τους φόβους του.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X