Αρχική / Πολιτισμός / City life / Unlimited Access Πρόγραμμα με για ανθρώπους με & χωρίς αναπηρία στη Στέγη
Unlimited Access  Πρόγραμμα με για  ανθρώπους με & χωρίς αναπηρία στη Στέγη thumbnail

Unlimited Access Πρόγραμμα με για ανθρώπους με & χωρίς αναπηρία στη Στέγη

Με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council(UK), τέσσερις  φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, το Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων)  προσβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουνανθρώπους με αναπηρία.


Για τη Στέγη, που αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, ήταν φυσικό επακόλουθο να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό δίκτυο, που εκτός από το British Council (UK) περιλαμβάνει επίσης το Vo’Arte (Πορτογαλία) και το Croatian Institute for Movement andDance (Κροάτια).


Το πρόγραμμα έχει δύο βασικούς στόχους:


• Να αναπτύξει υποδομές, μεθοδολογίες και πρακτικές που να άρουν τα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, είτε ως καλλιτέχνες είτε ως κοινό, και να υποστηρίξει τη συνεργασία και την κινητικότητα ομάδων και καλλιτεχνών.


• Να αναθεωρηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των καλλιτεχνών με αναπηρία από το χώρο του πολιτισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρόγραμμα θα διερευνήσει όχι τόσο τα δικαιώματα των καλλιτεχνών αυτών όσο τη συχνά ανατρεπτική αξία των έργων που δημιουργούν, προσφέροντας μια μοναδική προοπτική και εμπειρία του κόσμου.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη, σε συνεργασία με το British Council και τους άλλους εταίρους, θα προτείνει μια εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού, με την εμπλοκή ανθρώπων με αναπηρία και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μάλιστα από τα προγράμματα αυτά θα έχει ως στόχο τη σύσταση μιας μεικτής ομάδας που θα συνεργαστεί με νέους χορογράφους για την παραγωγή νέων έργων. Το Unlimited Access προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή επιμέρους φεστιβάλ  παραστατικών τεχνών ανά χώρα που θα καταλήξουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ το Φεβρουάριο του 2015.


Πηγή: www.stg.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X