Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Χαώδεις οι οικονομικές ανισότητες – 85 πλούσιοι βγάζουν όσα 3,5 δισ. φτωχοί
Χαώδεις οι οικονομικές ανισότητες - 85 πλούσιοι βγάζουν όσα 3,5 δισ. φτωχοί   thumbnail

Χαώδεις οι οικονομικές ανισότητες – 85 πλούσιοι βγάζουν όσα 3,5 δισ. φτωχοί

Ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam. Όπως μεταδίδει το CNBC, στην έκθεση που τιτλοφορείται «Δουλεύοντας για τους Λίγους», 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι τον τελευταίο χρόνο, και εντάχθηκαν στις «τάξεις» μιας «επίλεκτης ομάδας» 1.426 ανθρώπων με συνδυασμένη καθαρή αξία 5,4 τρισ. δολαρίων. 


Σύμφωνα με το euro2day, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν συνολικό πλούτο που αντιστοιχεί σε όσα βγάζουν τα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του κόσμου. Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων παγκοσμίως ανέρχεται πλέον σε 110 τρις δολάρια, ή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.


«Αντί να προχωρούν μαζί, οι άνθρωποι διαχωρίζονται όλο και περισσότερο από την οικονομική και πολιτική εξουσία, τονίζοντας αναπόφευκτα τις κοινωνικές εντάσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο κοινωνικής κατάρρευσης» αναφέρει η έκθεση.


Προειδοποιήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ


Κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα, προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει σε συνέντευξη της στους Financial Times ότι «οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να θυμούνται ότι σε πάρα πολλές χώρες είναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Δεν είναι αυτή η συνταγή σταθερότητας και βιωσιμότητας».


Επισημαίνεται ότι στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι σημαντικό θέμα στην ατζέντα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X