Μια νόστιμη μηλόπιτα!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">6-8 μήλα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα</span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ' ότι χρειάζεται.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα