Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ενημερωμένα και τα περιπολικά για χρέη στο Taxisnet
Ενημερωμένα και τα περιπολικά για χρέη στο Taxisnet thumbnail

Ενημερωμένα και τα περιπολικά για χρέη στο Taxisnet


Μια τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην Εφορία. Η τελευταία δείχνει τα δόντια της και συνεργάζεται πλέον στενά με την Αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο.

Το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της Αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο. Ηδη υπάρχουν περιπολικά της Αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το ΤΑΧΙS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Αν από τη διασταύρωση στοιχείων που θα ζητήσουν οι αστυνομικοί από το ΤΑΧΙS φανεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ, που είναι ποινικό αδίκημα, θα οδηγείται κατευθείαν στο Αυτόφωρο. Ειδικά για το χρέος από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινά από το πρώτο ευρώ οφειλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Δημοκρατίας", το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την Αστυνομία για τον εντοπισμό πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη. Τα περιπολικά της Τροχαίας διαθέτουν πλέον ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που μέσα σε ένα λεπτό κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στον ελεγχόμενο πολίτη. Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη προς την Εφορία.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X