Kοκκινιστό χοιρινό με πράσα και σέλινο

<div><span style="font-size: medium;">Μερίδες 4</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">Χρ. Πρ 30΄</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">Χρ. Ψης 1 ώρα + 30΄</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 φλ. κρασί λευκό</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 ½ κιλό πράσα</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">2 φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">αλάτι</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Διαδικασία</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;">Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1 φλ. νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισοψιθεί το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το σέλινο για 5΄, το σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στα 4 και μετά πάλι στα 4. Τότε προσθέτουμε στο χοιρινό τα πράσα σε κομμάτια, και το σέλινο. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ Ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, τα χόρτα και να μείνει με λίγη, σάλτσα.</span></div>

Σχετικά άρθρα