Αρχική / Υγεία / Παραθυρεοειδείς αδένες.Πως θα καταλάβω ότι έχω πρόβλημα;
Παραθυρεοειδείς αδένες.Πως θα καταλάβω ότι έχω πρόβλημα; thumbnail

Παραθυρεοειδείς αδένες.Πως θα καταλάβω ότι έχω πρόβλημα;

 


 Πρόκειται για 4 μικρούς αδένες στο μέγεθος "φακής" που βρίσκονται πίσω από το θυρεοειδή αδένα. Οι αδένες αυτοί παράγουν μια ορμόνη που λέγεται παραθορμόνη και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.


Γράφει ο κύριος Δημήτρης Μωραίτης 


  Χειρουργός – Ογκολόγος 


Δημήτρης Μωραΐτης
Σπάνια σε μερικούς ανθρώπους κάποιος από αυτούς τους αδένες μπορεί να υπερτραφεί. Αυτό σημαίνει ότι παράγει περισσότερη παραθορμόνη από ότι χρειάζεται ο οργανισμός.


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Συνήθως οι περισσότεροι ασθενείς με υπερπαραθυρεοειδισμό δεν έχουν συμπτώματα. Το πρόβλημα ανακαλύπτεται τυχαία, όταν σε κάποια εξέταση αίματος το ασβέστιο βρίσκεται αυξημένο. Σε κάποιους άλλους ασθενείς μπορεί η νόσος να δώσει συμπτώματα και συνήθως αυτά είναι πέτρες στους νεφρούς ή οστεοπόρωση.


ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Μια απλή εξέταση αίματος αρκεί για να τεθεί η διάγνωση. Ένα υπερηχογράφημα μπορεί να επιβεβαιώσει τη θέση του παραθυρεοειδή αδένα που έχει υπερτραφεί.


ΘΕΡΕΠΕΙΑ
Συνήθως η θεραπεία της νόσου είναι χειρουργική. Η ομάδα μας εφαρμόζει επαναστατικές ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Εντοπίζουμε και αφαιρούμε μόνο τον αδένα που έχει υπερτραφεί, αφήνοντας τους άλλους ανέπαφους.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Η πρόγνωση της νόσου αφού αντιμετωπισθεί είναι εξαιρετική. Με τις καινούργιες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζουμε το πρόβλημα λύνεται εύκολα, σχετικά ανώδυνα και οριστικά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X