Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Νέα μέθοδος: Ένα μπαλόνι που αδυνατίζει
Νέα μέθοδος: Ένα μπαλόνι που αδυνατίζει thumbnail

Νέα μέθοδος: Ένα μπαλόνι που αδυνατίζει

 


Μία νέα μέθοδος αδυνατίσματος έρχεται να δώσει εύκολη και γρήγορη λύση σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος.  Ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας Obalon Therapeutics έφτιαξαν ένα νέο είδος ενδογαστρικού μπαλονιού, το οποίο καταπίνει ο ασθενής σε μία κάψουλα. Η  κάψουλα δεν χρειάζεται νάρκωση για να τοποθετηθεί και ήδη άρχισε να διατίθεται στη Βρετανία.


Οι ασθενείς το  μόνο που έχουν να κάνουν είναι να καταπιούν μία κάψουλα μεγέθους όσο μία μεγάλη βιταμίνη, η οποία περιέχει το ξεφούσκωτο μπαλόνι.


Η κάψουλα είναι συνδεδεμένη με έναν καθετήρα, μέσω του οποίου φουσκώνεται το μπαλόνι έως ότου αποκτήσει μέγεθος μήλου μόλις φτάσει στο στομάχι.


Όταν φουσκώσει το μπαλόνι, η κάψουλα διαλύεται και ο καθετήρας αφαιρείται από το στόμα.


Το μπαλόνι παραμένει στο άνω τμήμα του στομάχου, παρέχοντας στους ασθενείς την αίσθηση του κορεσμού της πείνας  και έτσι με αυτόν τον τρόπο  θα τρώνε λιγότερο και θα χάσουν βάρος.


Οι ασθενείς καταπίνουν ένα δεύτερο μπαλόνι  ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του πρώτου,  ενώ υπάρχει δυνατότητα να καταπιούν και τρίτο όταν περάσουν 60 ημέρες από την πρώτη κατάποση, αναλόγως με την απώλεια βάρους.


Στο τέλος του θεραπευτικού προγράμματος, το οποίο διαρκεί 90 ημέρες, τα μπαλόνια ξεφουσκώνουν και αφαιρούνται με γαστροσκόπηση.  Κατά την διάρκεια αυτών των τριών μηνών οι ασθενείς μαθαίνουν να τρώνε λιγότερο, ώστε να διατηρήσουν το νέο τους βάρος και όπως ελπίζουν οι ειδικοί που εφαρμόζουν τη μέθοδο να αδυνατίσουν κι άλλο.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», κλινικές μελέτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι η μέση απώλεια βάρους στη διάρκεια του τριμήνου είναι σχεδόν 8 κιλά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X