Μπουρεκάκια μελιτζάνας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 μελιτζάνες φλάσκες</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πράσα σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">20 φύλλα κρούστας εμπορίου</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο για το άλειμμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα σε 2-3 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες με τη φλούδα τους και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν καπνιστές.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους σε σουρωτήρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις λιώνουμε κατόπιν με ένα πιρούνι, τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα πράσο , το καρύδι και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης</span><br /><span style="font-size: medium;">Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε στη μέση και το αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη γέμιση και τυλίγουμε έτσι ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση στο ρολό. Αλείφουμε ξανά το ρολάκι με λάδι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 λεπτά για 25 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσουν καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη φύλλο κρούστας εμπορίου, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε <a href="http://www.sidagi.gr/section/zumes/content/zumi-gia-fullo-kroustas" target="_blank"><strong>σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.</strong></a></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα