Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αυτή είναι η διευθύντρια του Κορυδαλλού που «ξηλώθηκε» για την άδεια Χριστόδουλου
Αυτή είναι η διευθύντρια του Κορυδαλλού που «ξηλώθηκε» για την άδεια Χριστόδουλου thumbnail

Αυτή είναι η διευθύντρια του Κορυδαλλού που «ξηλώθηκε» για την άδεια Χριστόδουλου

Κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Στέφη, η Μαρία Στέφη ήταν από τον Μάρτιο του 2012 η πρώτη γυναίκα διεθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού.Η κ. Στέφη ξηλώθηκε και νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο «πάρτι» της Πρωτοχρονιάς μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «πυρήνων της φωτιάς», αλλά και τις επισκέψεις του Ξηρού στην 1η πτέρυγα που κρατούνται μέλη των «πυρήνων».
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου η έως τώρα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη μετακινήθηκε σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Έρευνα οποία έχει διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παράλληλα, με άλλη απόφαση του κ. Αθανασίου τοποθετήθηκε διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού η Χαρά Κουτσομιχάλη η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.
Εξάλλου, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διαταχθεί από το υπουργό Δικαιοσύνης για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου Ξηρού.


Ποιά είναι η Μαρία Στέφη
Η κ. Στέφη, μητέρα δύο παιδιών, διορίστηκε στη διοίκηση των Φυλακών, καλούμενη να διαχειριστεί τα προβλήματα στη μεγαλύτερη ανδρική φυλακή της χώρας.
Ήδη, από τις πρώτες ημέρες στα νέα της καθήκοντα, αντιμετώπισε ένα σοβαρό επεισόδιο στη Δ' Πτέρυγα της φυλακής, μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, το οποίο χειρίστηκε με επιτυχία. Έκτοτε, οι συνάδελφοί της την αποκαλούσαν "τσαούσα των φυλακών".
Η Μαρία Στέφη άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.
Απόφοιτος του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.


Πηγή: www.iefimerida.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X