Αν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, τότε κάνεις καλύτερο σεξ

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Adolescent Health» βρίσκει ότι οι άνθρωποι που μπορούν να συναναστρέφονται και να κατανοούν καλύτερα τα συναισθήματα του συνανθρώπου τους είναι πιθανότερο να έχουν και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως η αυτοεκτίμηση και η αυτονομία, παίζουν επίσης ρόλο στη σεξουαλική ευχαρίστηση και την υγεία.

Η ερευνήτρια Adena Galinsky του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health ανέφερε ότι η σεξουαλική υγεία περιλαμβάνει τη σεξουαλική ευημερία και τη σεξουαλική απόλαυση, που είναι σημαντικό κομμάτι της.

Στόχος το καλύτερο σεξ

Ο τρόπος αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων, η ικανότητά τους να ακούν δηλαδή ο ένας τον άλλον και να κατανοούν τις προοπτικές εξέλιξής τους, μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τη σεξουαλική τους ζωή.

Η μελέτη που κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα ανέλυσε στοιχεία από περίπου 3.200 μαθητές, ηλικίας από 18 έως 26, που ερευνήθηκαν κατά την περίοδο 2001 – 2002, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της Εθνικής Διαχρονικής Έρευνας της Εφηβικής Υγείας.

Μελετώντας τη σεξουαλική ικανοποίηση, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ερωτήσεις που στόχευαν:

  • στην εκτίμηση των επιπέδων της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης αλλά και της συναισθηματικής κατανόησης
  • καθώς και στη σεξουαλική υγεία και την ικανοποίησή τους γύρω από το σεξ.

Τι είναι η αυτονομία και η αυτοεκτίμηση;

Η αυτονομία και η αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με την Galinsky, ορίζεται ως δύναμη για την ακολούθηση των προσωπικών πεποιθήσεων, ακόμη και όταν αυτές είναι αντίθετες με τη συμβατική σοφία, η οποία συνήθως μεγαλώνει κατά την ενηλικίωση.

Η δυνατότητα συναισθηματικής κατανόησης είναι η ικανότητα να συλλαμβάνει κανείς την προοπτική εξέλιξης των άλλων, να βλέπει δηλαδή τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στα αισθήματα των συντρόφων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες σε ποσοστό 87% ήταν περισσότερο διατεθειμένοι από τις γυναίκες, με αντίστοιχο ποσοστό 47%, να αναφέρουν ότι έχουν οργασμό τις περισσότερες φορές ή πάντα κατά τη διάρκεια του σεξ. Η μελέτη κατέδειξε, επίσης, ότι οι άνδρες απολάμβαναν περισσότερο τον στοματικό έρωτα από τις συντρόφους τους.

Το συναίσθημα στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με τα μέτρα της σεξουαλικής ικανοποίησης, δηλαδή τη συχνότητα του οργασμού και το επίπεδο απόλαυσης για την παροχή και τη λήψη στοματικού έρωτα, βρήκαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα της αυτοεκτίμησης, της αυτονομίας και της συναισθηματικής κατανόησης σχετίστηκαν περισσότερο με τη μεγαλύτερη συνολικά σεξουαλική ευχαρίστηση στις γυναίκες.

Πάντως, στους άνδρες είχε αντίκτυπο μόνο η συναισθηματική κατανόηση. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το συναίσθημα στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει τα άτομα με συναισθηματική κατανόηση να ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες του συντρόφου τους και ως εκ τούτου αρχίζει ένας θετικός κύκλος ανταπόδοσης.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έτσι, θα του «ξυπνήσεις» την όρεξη για σεξουαλική επαφή

Τι σκέφτονται οι γυναίκες όταν ο άνδρας «τελειώνει» γρήγορα;

Προβλήματα στύσης: Πότε ένας άνδρας πρέπει να μιλήσει με ειδικό;

Σχετικά άρθρα