Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Μάθετε τι φταίει
Οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Μάθετε τι φταίει thumbnail

Οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Μάθετε τι φταίει

 Αν παρεξηγούσατε τον σύντροφό σας γιατί ξεχνούσε την επέτειό σας καιρός να τον συγχωρέσετε. Οι άντρες είναι εκ φύσεως πιο αφηρημένοι από τις γυναίκες και αυτό το πιστοποιούν πλέον και οι επιστήμονες. «Μας εξέπληξε το εύρημα πως οι άντρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες. Κι αυτό είναι κάτι που για πρώτη φορά αποτυπώνεται σε επιστημονική μελέτη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ζόσταϊν Χόλμεν, από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας (NTNU) στο Τρόντχαϊμ.


 «Ακόμα πιο εκπληκτικό, δε, είναι το εύρημα ότι η διαφορά αυτή δεν έχει ηλικία: οι άντρες είναι εξίσου αφηρημένοι στα 30 τους και στα 60 τους χρόνια».Στην έρευνα συμμετείχαν 48.289 άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε εννέα ερωτήματα που αφορούσαν τη μνήμη τους. Οι συμμετέχοντας δήλωσαν αν δυσκολεύονται να θυμηθούν πράγματα όπως οι ημερομηνίες και τα ονόματα, οι λεπτομέρειες κάποιων συζητήσεων και το τι έκαναν πριν από ένα χρόνο.


Σε οκτώ από τις εννέα ερωτήσεις οι άνδρες ανέφεραν περισσότερες δυσκολίες απ’ ό,τι οι γυναίκες – και αυτό ήταν ανεξάρτητο από το αν ήταν 30 ετών ή 60 ετών.


Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν ξεχνούν. Η μελέτη έδειξε πως και εκείνες δυσκολεύονται να θυμηθούν αριθμούς και ημερομηνίες, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι οι άνδρες.


Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αφηρημάδας έχουν οι άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, καθώς και όσοι πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X