Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δωρεάν εξετάσεις σε πάσχοντες από χρόνιο πόνο.
Δωρεάν εξετάσεις σε πάσχοντες από χρόνιο πόνο.  thumbnail

Δωρεάν εξετάσεις σε πάσχοντες από χρόνιο πόνο.

Σε δωρεάν εξετάσεις μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα ασθενείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη που ταλαιπωρούνται από χρόνιους, επίμονους πόνους.


Η Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για τον χρόνιο πόνο και την αντιμετώπισή του.


Έτσι 150 γιατροί-μέλη της θα υποβάλλουν τους ενδιαφερόμενους σε δωρεάν εξετάσεις από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.


Οι ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να επικοινωνήσουν με την ανοιχτή γραμμή υποστήριξης 211 800 0164 ή να μπουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.xroniosponos.gr)


Εκτός από το ραντεβού, οι ασθενείς θα μπορούν να συμπληρώσουν ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό του είδους του πόνου τους.


 


Στο μεταξύ, πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοαρθρίτιδας για ανασφάλιστους, άπορους ασθενείς και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας,  ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μαζί με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


 


 Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 2 Φεβρουαρίου, σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ώστε «να προλάβουμε τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε, σε εκδήλωση για τον χρόνιο πόνο, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.


 


 Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή χρόνιου πόνου, ενώ έχει παρατηρηθεί από την κλινική εμπειρία ότι, κάτω από συνθήκες έντονου άγχους και εργασιακής ανασφάλειας, ο χρόνιος πόνος μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή χρόνια νόσο, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος, αλλά και των οικείων του, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της ΕΠΕΜΥ, ρευματολόγος Αχιλλέας Γεωργιάδης.


 


 Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρόνιος πόνος είναι αυτός που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες και πιο συχνός είναι ο νευροπαθητικός, δηλαδή ο πόνος που οφείλεται σε κάποια βλάβη μιας περιοχής του νευρικού συστήματος, ενώ ο πιο περίπλοκος είναι ο περιφερικός νευροπαθητικός πόνος, δηλαδή αυτός που εντοπίζεται στα περιφερικά νεύρα.


 


 Στατιστικές δείχνουν ότι άτομα που έπασχαν από χρόνιο πόνο είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές της διάθεσης και αδυναμία ελέγχου του άγχους, και επιπλέον άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εξελίξουν έναν οξύ πόνο σε χρόνιο.


 


 «Στα εθνικά προγράμματα της Δημόσιας Υγείας πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με χρόνιο πόνο, μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, τόσο στην πρόληψη του πόνου, όσο και στην αξιολόγηση και ανακούφισή του», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X