Φτιάξε τους δικούς σου κουραμπιέδες, μη ξοδεύεσαι στο ζαχαροπλαστείο!

<p><strong>Φτιάξε δικούς σου κουραμπιέδες, μη ξοδεύεσαι στο ζαχαροπλαστείο!</strong><br /> <br /> Έχεις σκεφτεί πόσα χρήματα δίνεις κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για κουραμπιέδες; Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθεις να τους φτιάχνεις μόνη σου; Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας προτείνει μια εύκολη συνταγή για αρωματικούς, λαχταριστούς κουραμπιέδες.<br /> <br /> <strong>Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:</strong><br /> <br /> 800 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο<br /> <br /> 400 γρ. βούτυρο φρέσκο<br /> <br /> 100 γρ. Φυτίνη<br /> <br /> 1 ½ κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρδισμένα<br /> <br /> 1 κρόκος αβγού<br /> <br /> 1 αυγό ολόκληρο<br /> <br /> ½ κούπα ζάχαρη άχνη<br /> <br /> 1.κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ<br /> <br /> 3 κουταλάκια γλυκού ούζο<br /> <br /> 2 βανίλιες<br /> <br /> Ξύσμα από ένα λεμόνι<br /> <br /> Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα<br /> <br /> Ανθόνερο για ράντισμα<br /> <br /> <strong>Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε. </strong><br /> <br /> Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10΄ στους 200 C, να ροδίσει. Την χοντροκόβουµε. Χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη στο μίξερ για 10΄ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Προσθέτουμε το baking powder, την βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το ξύσμα λεμόνι,  το ούζο και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα. Δεν πρέπει η ζύμη να γίνει πολύ χαλαρή. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρο η κόβουμε με κουπάτ διάφορα σχήματα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά τον ένα από τον άλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς. Ψήνουμε 15-20 λεπτά. Αφήνουμε 15΄ να κρυώσουν. Ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με extra ζάχαρη άχνη.<br /> <br /> Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο µε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη, όχι σφιχτή. Επίσης, θέλουν καλό ψήσιμο. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν οι κουραμπιέδες, είναι έτοιμοι.<br /> <br />  <br /> <br />  <br /> <br />  </p>

Σχετικά άρθρα