Μοσχαράκι με πέννες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το μοσχαράκι</span><br /><span style="font-size: medium;">1200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πιπεριές κόκκινες γλυκές</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού κύμινο</span><br /><span style="font-size: medium;">λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κονσέρβα κον-κασέ</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κύβοι ζωμό βοδινό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεβγαλμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σεβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">Ένταμ ή γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">Μακαρόνια βίδες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το μοσχαράκι</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει και ρίχνετε το μοσχαράκι το αφήνετε να τσιγαρίσει πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν θα έχει ροδίσει καλά, το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέτετε το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζω για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνετε το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό αφού τον έχετε αραιώσει με νεράκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζεται για 60 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε μέσα το φασόλια και ανακατεύετε για 5 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">Πασπαλίζετε με ένταμ ή γραβιέρα και πέννες.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα