Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 8-10 άτομα:</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1200 γραμμάρια κυδώνια</span><br /><span style="font-size: medium;">750 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κλωναράκια φύλλα αρμπαρόριζας</span><br /><span style="font-size: medium;">5-6 σταγόνες λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια Αμύγδαλα καθαρισμένα άψητα κομμένα στην μέση</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού για όλη την οικογένεια Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έχουμε γεμίσει μία λεκάνη με κρύο νερό,μέσα στο οποίο έχουμε στύψει το μισό λεμόνι και εκεί τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια,και κατόπιν σε φέτες,κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ. περίπου μακρόστενες,(όπως θα κόβαμε πολύ λεπτές πατάτες),τονίζω ότι πρέπει να καλύπτονται οι φέτες από νερό για να μη μαυρίσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στραγγίζουμε σε τρυπητό το κυδώνι και το ζυγίζουμε,θέλουμε να είναι 1000 gr για 750gr αν είναι παραπάνω ή παρακάτω υπολογίζουμε ανάλογα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι με το νερό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει,(αν τα κυδώνια είναι πιο άγουρα θα πρέπει να βράσουν περισσότερο),καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε λοιπόν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Εν συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας πλυμένα,τα οποία δένουμε με έναν σπάγκο και τα αμύγδαλα,χαμηλώνουμε την φωτιά,όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε για περίπου 60 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα πιάτο βγάζουμε ένα κουταλάκι με σιρόπι,το αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει και αν όταν περνάμε ανάμεσα το κουταλάκι κολλάει ή αφήνει κενό είναι έτοιμο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα