Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Eπιστολή Περικλή Γκιόλια: Γιατί δεν επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι του Σωκράτη;
Eπιστολή Περικλή Γκιόλια: Γιατί δεν επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι του Σωκράτη; thumbnail

Eπιστολή Περικλή Γκιόλια: Γιατί δεν επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι του Σωκράτη;


Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, απέστειλε ο Περικλής Γκιόλιας, αδερφός του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της «Σέχτας Επαναστατών».

Με αφορμή την επικήρυξη 4 εκατ. ευρώ των Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, καθώς και των άγνωστων δολοφόνων των Φουντούλη-Καπελώνη την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Γκιόλιας ερωτά τoν υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, γιατί δεν επικηρύχτηκαν και οι τρομοκράτες της «Σέχτας Επαναστατών» οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για την δολοφονία του αδελφού του αλλά και του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα.

«Δεδομένου ότι τα χρήματα που αποφασίσατε να διαθέσετε για την επικήρυξη των ως άνω προσώπων δεν είναι δικά σας, αλλά όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων φορολογουμένων, υποχρεούστε να τα διαχειρίζεστε χωρίς καμία διάκριση και με πλήρη διαφάνεια», τονίζει μεταξύ άλλων ο Περικλής Γκιόλιας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή-ερώτηση του Περικλή Γκιόλια:

Η επιστολή αναφέρει:
«Θέμα: Επικήρυξη τρομοκρατών, πλην των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών".
Κύριε υπουργέ,
Την 22η Ιανουαρίου 2014, κατόπιν ευρείας συσκέψεώς σας με τους ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτήριο της ΓΑΔΑ, δηλώσατε ότι η τρομοκρατία συνιστά τεράστια πρόκληση για την πατρίδα, την οποία η Ελληνική Αστυνομία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία. Για το σκοπό αυτό, αποφασίσατε μετά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να διαθέσετε το χρηματικό ποσό των 4.000.000 ευρώ ως αμοιβή σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τους Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, καθώς και τους άγνωστους δράστες που την 1η Νοεμβρίου δολοφόνησαν τους Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη στο Ν. Ηράκλειο.


Απορίας άξιο όμως είναι το γεγονός, ότι δεν περιλάβατε στους ως άνω επικηρυχθέντες και τα άγνωστα – επισήμως τουλάχιστον – στην ΕΛΑΣ μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών", η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα (17.06.2009) και του αδελφού μου, Σωκράτη Γκιόλια (19.07.2010).


Δεδομένου ότι τα χρήματα που αποφασίσατε να διαθέσετε για την επικήρυξη των ως άνω προσώπων δεν είναι δικά σας, αλλά όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων φορολογουμένων ,υποχρεούστε να τα διαχειρίζεστε  χωρίς καμία διάκριση και με πλήρη διαφάνεια.


Τρεισήμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του αδελφού μου, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποτελέσματα των ερευνών και μας έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε οποιοδήποτε στοιχείο του φακέλου δικογραφίας. Επισημαίνεται ότι έχουμε ήδη αιτηθεί να αποσταλεί ο φάκελος δικογραφίας της δολοφονικής επίθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ασκηθούν διώξεις και να διαταχθεί ανάκριση, που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο φάκελο δικογραφίας και τη συνδρομή των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών με αδιάσειστα στοιχεία που μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί  υπόψη.


Σας υπενθυμίζω, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης έχει επίσημα επιβεβαιώσει με δηλώσεις του τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του κ. Σπέκχαρντ, που διέρρευσε στο Wikileaks, περί ΕΥΠ και τρομοκρατίας, συνομολογώντας ουσιαστικά ότι η Ελληνική Αστυνομία, ήδη από τον Ιανουάριο του έτους 2010, γνώριζε τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη χώρα. Τονίζεται ότι η "Σέχτα Επαναστατών" δρούσε ήδη από το Φεβρουάριο του 2009, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, καθώς και τη δολοφονική επίθεση κατά του αδικοχαμένου αστυφύλακα Νεκτάριου Σάββα στις 19-6-2009.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας υποβάλλω τα κάτωθι ερωτήματα:

- Γιατί δεν επικηρύξατε τους δράστες των δολοφονικών επιθέσεων κατά του αδελφού μου, Σωκράτη Γκιόλια, και του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η "Σέχτα Επαναστατών";

- Επιβεβαιώνετε το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Σπέκχαρντ ότι η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε τον Ιανουάριο του 2010 τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη χώρα, μεταξύ των οποίων και η "Σέχτα Επαναστατών";

- Μήπως ο λόγος που δεν τους επικηρύξατε είναι γιατί σας είναι γνωστά τα πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2010;

- Γιατί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) αρνείται μέχρι σήμερα να αποστείλει το φάκελο της δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη;


Κατόπιν όλων αυτών, αλλά και για τη δική σας ενημέρωση, που θα συνδράμει στην προσπάθειά σας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, αιτούμαι προσωπική συνάντηση μαζί σας, με θέμα το φάκελο της υπόθεσης δολοφονίας του αδερφού μου, παρουσία και του εποπτεύοντος την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. εισαγγελικού λειτουργού.


Ο αιτών-ερωτών
Περικλής Γκιόλιας».


 Πηγη: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X