Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / "Με χώρισε με ένα μήνυμα στο κινητό… Γιατί; "
"Με χώρισε με ένα μήνυμα στο κινητό... Γιατί; " thumbnail

"Με χώρισε με ένα μήνυμα στο κινητό… Γιατί; "

"Με χώρισε με ένα μήνυμα στο κινητό… Γιατί;"


Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα σας έχω σχέση εδώ και 7 χρόνια και πέρυσι αρραβωνιαστήκαμε, ο πατέρας του συντρόφου μου πέθανε τον Μάιο που πέρασε από καρκίνο ο σύντροφός μου είχε υπερβολική αδυναμία και τα Χριστούγεννα μου είπε να χωρίσουμε έτσι ξαφνικά. Σας παρακαλώ τι να κάνω; Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου, δεν μπορώ να τον χάσω επειδή μπορεί να έχει  κατάθλιψη.


Θα ήθελα να σας πω και κάτι ακόμη μου λέει ότι με βλέπει σαν φίλη και όχι ερωτικά γίνεται από την μια ώρα στην άλλη να ξεχαστούν όλα αυτά που έχουμε ζήσει μου ανέφερε στην αρχή ότι δεν είχε κανένα παράπονο από μένα αλλά ο λόγος που με χωρίζει είναι ότι έχει παράπονα από τους δικούς μου κάτι νιώθει εκμετάλλευση δεν παραδέχεται ότι για την απόφαση που πήρε φταίει το πένθος (μου το ανακοίνωσε μέσω μηνύματος για το χωρισμού υποφέρω υπάρχει περίπτωση να αλλάξει; Είχε αναφέρει ότι είχε πάει κ σε ψυχολόγο και παίρνει κάτι χάπια. Και ο ειδικός του είπε να πετάξει ότι τον στεναχωρεί… Πως γίνεται να πετά εμένα που του έχω σταθεί στα πάντα. Βοηθήστε με τι να κάνω;


Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Ο σύζυγος έχει το πένθος και θέλει να αποσυρθεί. Αυτή τη στιγμή της λέει ότι δεν μπορεί να είναι μαζί της και εκείνη νομίζει ότι την πετάει. Μήπως είναι παρερμηνεία αυτό το πέταγμα; Μήπως στο μυαλό της έχει γίνει ένα κακό "μοντάζ"; Ο ψυχολόγος προφανώς θα πρότεινε να μην σκέφτεται και να μην κρατά πράγματα που δεν μπορεί να αλλάξει και δεν μπορούν και εκείνα να του προσφέρουν μια θετική αλλαγή. Τώρα, όσον αφορά τους ανθρώπους δεν μιλάμε για πέταγμα… Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται προφανώς σε μια διαδικασία απόσυρσης και αυτό το πράγμα είναι σύνηθες όταν οι άνθρωποι βιώνουν πένθος και μεγάλη θλίψη. Αν παίρνει και φαρμακευτική αγωγή σημαίνει ότι αυτός ο άνδρας βιώνει μάλλον και μια αστάθεια στο συναίσθημα. Ισως με την απόσυρση και με το μήνυμα που της έστειλε δε θέλω να σε βλέπω, να θέλει να κρατήσει μια ισορροπία στη ζωή του που του είναι απαραίτητη. Είναι συχνό φαινόμενο όταν οι άνθρωποι βιώνουν μια μεγάλη απώλεια να αναζητούν με κάθε τρόπο, μια ισορροπία. Και συχνά αυτοί οι τρόποι μπορεί να φαίνονται ψυχροί. Ας κάνει λίγο υπομονή στην αντιμετώπιση του συζύγου της. Ας μην πάρει προσωπικά τις αλλαγές που συμβαίνουν, ίσως δεν αναφέρονται σε αυτή αλλά στο πένθος. Και για να παρηγορηθεί  ίσως πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν προσωρινή αυτή τη συμπεριφορά. Βέβαια το προσωρινό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά μπορεί η συμπεριφορά του να αλλάξει στο μέλλον. Μας αναφέρει ότι τη χώρισε με ένα μήνυμα στο κινητό. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας ψυχρός και απόμακρος τρόπος. Αλλά όπως είπαμε, οι άνθρωποι σε αυτή τη φάση μπορεί να συμπεριφέρονται με τρόπο ψυχρό. Δεν έχουν ψυχικό απόθεμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να δώσουν συναισθήματα όταν οι ίδιοι νιώθουν την "παγωμάρα" της απώλειας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X