Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Smartphones και ταμπλέτες μας κλέβουν ενέργεια και ύπνο
Smartphones και  ταμπλέτες μας κλέβουν ενέργεια και ύπνο  thumbnail

Smartphones και ταμπλέτες μας κλέβουν ενέργεια και ύπνο


Έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτά, τα έχουμε πάντα δίπλα μας, ακόμα και στο κρεβάτι. Τώρα όμως οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι  τα smartphones και οι ταμπλέτες, απορροφούν τα αποθέματα ενέργειάς μας και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας.


Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον  επισημαίνουν ότι: «Τα smartphones αποτελούν πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, καθώς επιτρέπουν στους χρήστες τους να "παίρνουν" το γραφείο τους όπου πάνε, ωστόσο οι κάτοχοι των έξυπνων συσκευών θα πρέπει να ξέρουν πότε είναι η ώρα να αποσυνδεθούν».


Οι αμερικανοί ερευνητές  στις  δύο μελέτες που πραγματοποίησαν ζήτησαν από 82 άτομα με διευθυντική θέση να συμπληρώνουν καθημερινά, για δύο εβδομάδες, ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη χρήση που έκαναν στο κινητό τους καθώς και με την ποιότητα του ύπνου τους. Όπως διαπίστωσαν όσοι  χρησιμοποιούσαν το κινητό τους ως πολύ αργά τη νύχτα εμφάνιζαν προβλήματα ύπνου και ήταν κουρασμένοι την επόμενη ημέρα, γεγονός που οδηγούσε σε χαμηλή απόδοση στη δουλειά τους.Στη δεύτερη μελέτη έλαβαν μέρος 161 υπάλληλοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια, τα οποία όμως αφορούσαν τη χρήση ως αργά της τηλεόρασης, του λάπτοπ και της ταμπλέτας τους. Στο τέλος οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τα smartphones ήταν εκείνα που συνοδεύονταν από τα μεγαλύτερα προβλήματα ύπνου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X