Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο κ. Λαλιώτης «κουμπάρος» σε πολιτικό γάμο Τσίπρα-Κουβέλη
Ο κ. Λαλιώτης «κουμπάρος» σε πολιτικό γάμο Τσίπρα-Κουβέλη  thumbnail

Ο κ. Λαλιώτης «κουμπάρος» σε πολιτικό γάμο Τσίπρα-Κουβέλη

Στην πολιτική ποτέ δεν λένε ποτέ και άλλα εκφράζουν στο προσκήνιο και άλλα πράττουν στο παρασκήνιο. Την εφαρμογή αυτού του άγραφου κανόνα την έχουμε ζήσει πολλές φορές στην Ελλάδα.


 


Στο προσκήνιο Σύριζα και Δημάρ παρουσιάζονται σε μεγάλη αντίθεση και πλήρη διαφωνία. Στο παρασκήνιο όμως- όπως μας είπανε δυο πηγές, η μία από την Δημάρ και η άλλη από το Σύριζα- Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης συζητούν μέσω «ταχυδρόμων».


Ταχυδρόμοι (μεσολαβητές) παρουσιάζονται με όσα ισχυρίζονται οι πηγές (υψηλόβαθμες) οι κ. Λαλιώτης και Παναγιώτης Παναγιώτου (ΠΑΝ-ΠΑΝ). Ο τελευταίος έχει ήδη ενταχθεί στη Δημάρ μετά την αποχώρησή του από το Πασόκ και ο κ. Λαλιώτης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος. Λαλιώτης και ΠΑΝ-ΠΑΝ είναι από πολλά χρόνια φίλοι. (Οι δύο τους έχουν φέρει κοντά τους δυο αρχηγούς και συζητείται ο κ. Τσίπρας να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Κουβέλη).


Η προσέγγιση Σύριζα –Δημάρ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει την «ευλογία» και του τέως πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ταυτόχρονα ελέγχει μεγάλο τμήμα του Πασόκ με τα στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν.


Αν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε εξηγείται η άρνηση του κ. Κουβέλη να δεχθεί το πολιτικό φλερτ με τους 58 του Κ. Σημίτη και τις επίμονες προτάσεις του κ. Βενιζέλου για πολιτικό γάμο.


Από τις παρασκηνιακές αυτές ζυμώσεις, που έχουν μαέστρο το πάλαι ποτέ «θείο βρέφος», κερδίζουν τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Κουβέλης. Ο κ. Τσίπρας γιατί «κλειδώνει» την απόλυτη πλειοψηφία, χωρίς να αναγκαστεί να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ του κ. Πάνου Καμμένου και ο κ. Κουβέλης εξασφαλίζει (μάλλον) την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή.


Ο καιρός θα δείξει


Spirospero.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X