Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Συμβουλές για να ζήσεις έναν πολύ ρομαντικό έρωτα!
Συμβουλές για να ζήσεις έναν πολύ ρομαντικό έρωτα! thumbnail

Συμβουλές για να ζήσεις έναν πολύ ρομαντικό έρωτα!

Η τεχνολογία είναι το βασικό εργαλείο του σύγχρονου ανθρώπου και χρησιμοποιείται εκτενώς σε όλους τους τομείς της ζωής, ακόμα και στον τομέα των ρομαντικών σχέσεων. Στην εποχή, όμως, που  οι γνωριμίες, το φλερτ και πολλές φορές ακόμα και η σεξουαλική πράξη γίνονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε ποιο βαθμό μπορεί να διασωθεί ο ρομαντικός έρωτας;


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Παναγιώτης  Δαλαμαρίνης, Βιολόγος,  επιστημονικός συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου  Αθηνών www.andrologia.gr
Ακολουθεί ένας οδηγός πιο «παραδοσιακών» στρατηγικών για όσους θέλουν να διατηρήσουν το ρομαντισμό στις σχέσεις τους.


Γνωρίστε τα άτομα στον κανονικό κόσμο και όχι στο διαδικτυακό


Μην αγνοείται το κουδούνι της πόρτας και το τηλέφωνο που χτυπάει, για να επικοινωνήσετε στον ελεύθερο σας χρόνο με τις διαδικτυακές σας γνωριμίες. Είναι πολύ σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τα φυσικά πρόσωπα. Καμία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική έλξη, η οποία καθορίζεται από τις φερορμόνες. Αυτές είναι χημικές ουσίες που εκκρίνονται από το ανθρώπινο σώμα με σκοπό να προάγουν την σεξουαλική έλξη μεταξύ δυο ατόμων, οι οποίοι  μπορούν να δώσουν απογόνους με το καλύτερο δυνατό γενετικό υλικό.


Δυστυχώς όμως, όσο εμφανίσιμος και πνευματώδης να  φαίνεται κάποιος από τις φωτογραφίες και τη διαδικτυακή του επικοινωνία, δεν υπάρχει υποκατάστατο της πραγματικής συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο. Άλλωστε, πολλά είναι τα παραδείγματα ατόμων που μόλις γνώρισαν από κοντά το άτομο με το οποίο διατηρούσαν διαδικτυακό φλερτ, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους.


Είναι σημαντικό λοιπόν, να τολμήσει κανείς να αλλάξει τη ρουτίνα του, να βγει έξω από το σπίτι και να γνωρίσει νέα άτομα.


 Μη βιάζεστε να ολοκληρώσετε τη σχέση


Εάν το ζητούμενο είναι μια μακροχρόνια σχέση δε θα βοηθήσει το να προχωρήσει κανείς άμεσα στη σεξουαλική πράξη. Συχνά η βεβιασμένη σεξουαλική πράξη πριν την πραγματική γνωριμία των δυο συντρόφων, μπορεί να υπονομεύσει μια πολλά υποσχόμενη σχέση.


Δώστε χώρο στο ρομαντικό στοιχείο


Αντί λοιπόν να επιδοθεί κανείς στη σεξουαλική δραστηριότητα , μπορεί να δώσει χώρο στο ρομαντικό στοιχείο της σχέσης, ώστε να εκφραστεί. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, ένα πικ νικ, ένα μπουκέτο λουλούδια, ή ένα κουτί γλυκά, μπορεί από πολλούς να θεωρούνται κλισέ, είναι όμως πράξεις που δηλώνουν το ενδιαφέρον προς τον άλλον και έχουν το χαρακτήρα της ρομαντικής προσφοράς που δεν περιμένει απαραίτητα ανταλλάγματα.


Ιδιαίτερη σημασία μάλιστα έχει, όλα αυτά γίνουν χωρίς κανείς να ενημερώσει το διαδικτυακό του προφίλ. Η ρομαντική σχέση είναι σχέση δύο ατόμων και κανείς δε χρειάζεται να ξέρει για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που μοιράζονται.


Ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας


Οι ευκαιριακές σεξουαλικές σχέσεις συνήθως καταλήγουν στο να πληγώνεται ο ένας εκ των δύο συντρόφων. Αυτό συμβαίνει γιατί  ο ένας περιμένει ένα επίπεδα δέσμευσης και αφοσίωσης από τον άλλον που για οποιοδήποτε λόγο αποφεύγει αυτού του τύπου τη δέσμευση και τη μεταθέτει συνεχώς για αργότερα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσα στους δύο συντρόφους και να είναι ξεκάθαρες οι προσδοκίες και οι προθέσεις τους. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του. Είναι χειρότερο άραγε να είναι κάποιος μόνος, από το να αισθάνεται μόνος μέσα σε μια σχέση;


Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο


Τα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο και το διαδίκτυο έχουν μικρό κόστος και είναι αδιαφιλονίκητα ένας βολικός τρόπος επικοινωνίας, δε χρειάζεται όμως να είναι ο μόνος. Μη φοβάστε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου. Εδώ η συναισθηματική ανταπόκριση είναι άμεση και αυθεντική, χωρίς επιλογή από συγκεκριμένα εικονίδια. Αυτή είναι το μέσο που μπορεί να αποδώσει την ιδιαίτερη χροιά των μηνυμάτων και να κάνει την επικοινωνία του ζευγαριού πραγματικά και ουσιαστικά διαπροσωπική.


Μη χρησιμοποιείται την εργασία σα ως δικαιολογία για να βάλετε σε δεύτερη μοίρα την ερωτική σας ζωή.


Οι προηγούμενες γενιές δούλευαν σκληρά, πολύ περισσότερες ώρες την εβδομάδα σε χωράφια, ή εργοστάσια. Έπρεπε να φέρουν το νερό τους, να παράγουν το φαγητό τους και να φροντίσουν τα 7 παιδιά τους, τα οποία περπατούσαν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο και μελετούσαν υπό το φως των κεριών. Στο σημείο αυτό η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες.


Εάν το άτομο αφήσει χώρο για την ερωτική του επιθυμία μέσα στη λίστα των προτεραιοτήτων του, μπορεί πολύ πιο εύκολα σήμερα να διατηρήσει μια ρομαντική σχέση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X