Euroleague profiles: Τζέιμς Γκιστ

Ο αμερικανός φόργουορντ, Τζειμς Γκιστ, έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, αναφερόμενος στην ενέργεια που του δίνουν οι αγώνες της διοργάνωσης, αλλά και στην στήριξη του κόσμου των πρασίνων, που γίνονται ο έκτος παίκτης κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων."Προσπαθώ να εισπράττω την αντίδραση των οπαδών. Οταν έχω την μπάλα στον αιφνιδιασμό σκέφτομαι συνέχεια τι θα κάνω, ένα κάρφωμα-ανεμόμυλο ή ένα ανάποδο κάρφωμα και όταν φθάσω στο καλάθι καταλήγω να κάνω ένα συνηθισμένο κάρφωμα.

Τέτοιες προσπάθειες μου δίνουν περισσότερη ενέργεια γιατί έχω μεγαλύτερη εμπλοκή στην εξέλιξη του αγώνα. Ανυπομονώ να κάνω μια ενέργεια που θα αλλάξει την ροή του αγώνα και θα απογειώσει τους οπαδούς.

Αυτό μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ή ένα κόψιμο ή ακόμη και ένα κλέψιμο", είπε αρχικά ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει με τον Βέσελι όταν ήταν συμπαίκτες στην Παρτιζάν: "Ηταν υπέροχο που τον είχα συμπαίκτη, ήταν πολύ αθλητικός, έτρεχε στο παρκέ και μπορούσε να κάνει κοψίματα.

Συνήθως είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά, πόσο μάλλον δύο".

"Είναι διαφορετικό το επίπεδο στην Euroleague. Οι οπαδοί είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα, πολλές φορές στις εγχώριες διοργανώσεις οι οπαδοί δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην εξέλιξη των αγώνων, όμως στους αγώνες της Euroleague όλα είναι διαφορετικά, σου δίνουν ενέργεια.

Αρκετές φορές γίνονται ο έκτος παίκτης και βοηθούν πολύ", κατέληξε για τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Σχετικά άρθρα