Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Μπάνιο ή ντουζ; Πριν επιλέξετε, μάθετε.
Μπάνιο ή ντουζ; Πριν επιλέξετε, μάθετε. thumbnail

Μπάνιο ή ντουζ; Πριν επιλέξετε, μάθετε.

Μπορεί το γρήγορο ντουζ να είναι πιο εύκολο για την πολυάσχολη καθημερινότητά μας ωστόσο το μπάνιο είναι πιο υγιεινό, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.
Ερευνητές από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Βρετανίας (του Εδιμβούργου, του Μάντσεστερ και του Λάνκαστερ), απέδειξαν ότι κάνοντας μπάνιο το σώμα καθαρίζεται καλύτερα αφού το νερό διεισδύει στο δέρμα πολύ περισσότερο από ό,τι στο ντουζ, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην απόλαυση που προσφέρει. 

Κατά την διάρκεια της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.802 άτομα οι επιστήμονες κατέγραψαν  τις προτιμήσεις τους για μπάνιο ή ντουζ και επικεντρώθηκαν στην  επαφή τους με το νερό.

Κατέδειξαν λοιπόν ότι το 70% των ανθρώπων κάνει μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ το 30% έρχεται σε επαφή με το νερό παραπάνω από μία φορά ημερησίως. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι βρίσκουν ανησυχητικό πως μόνο το 10% των ανθρώπων προτιμούν το μπάνιο από το ντουζ. Μπάνιο ψηφίζουν κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας   και αυτό δεν το κάνουν για λόγους υγιεινής αλλά  για λόγους απόλαυσης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X