Δοκίμασε ένα πολύ ελαφρύ τυραμισού

<p style="text-align: justify;"><strong>Φτιάξε το δικό σου τυραμισού από σπιτικά υλικά, ελαφρύ, χωρίς αυγά όπως αυτό που προτείνει ο σεφ μας, Γιώργος Λέκκας. Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας που χρειάζεται για να είναι έτοιμο το γλυκό είναι 20' και 2 ώρες να παραμείνει στο ψυγείο. </strong></p>
<p><br /> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Θα χρειαστείτε:</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Για την βάση</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div>300 γρ. σαβαγιάρ</div>
<p> </p>
<div>2 φλιτζάνια τσαιού  νερό ζεστό</div>
<p> </p>
<div>1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη</div>
<p> </p>
<div>2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές</div>
<p> </p>
<div>5 κουταλιά της σούπας  κρασί γλυκό ή κονιάκ ή ρούμι</div>
<p> </p>
<div>2 κουταλιές της σούπας γάλα</div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Για την κρέμα</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div>500 γρ. τυρί μασκαρπόνε</div>
<p> </p>
<div>180 γρ. ζάχαρη άχνη</div>
<p> </p>
<div>3 κουταλιές της σούπας γάλα</div>
<p> </p>
<div>400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</div>
<p> </p>
<div>1 βανίλια σκόνη</div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Για πασπάλισμα</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div>200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη</div>
<p> </p>
<div>3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο</div>
<p> </p>
<div>4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη</div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε!</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div>Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τον καφέ, το ζεστό νερό, την ζάχαρη, το γλυκό κρασί, το γάλα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ και στρώστε σε πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα. Απλώστε μια στρώση κρέμα και συνεχίστε με μια ακόμα στρώση σαβαγιάρ. Τελειώστε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίστε με κακάο, την σοκολάτα και την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.</div>

Σχετικά άρθρα