Μπερμπάτοφ: Ενθουσιασμένος και… αγχωμένος

Αν και… μπαρουτοκαπνισμένος στα γήπεδα, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δήλωσε… αγχωμένος κατά την παρουσίαση του από τη Μόνακο!"Είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος και για να είμαι ειλικρινής και λίγο αγχωμένος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες μου και να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου", είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος φορ, που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Φαλκάο, με τους διοικούντες να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει.

Είναι ενδεικτικά όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Μονακό, Βάντιμ Βασίλιεβ: "Ο Ντίμιταρ θα μας προσφέρει την εμπειρία και το ταλέντο του. Η έλευσή του συνδέεται φυσικά με τον τραυματισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο. Έχει παίξει σε μεγάλους συλλόγους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι μεγάλος επιθετικός. Συμμετέχουμε ακόμα σε δύο διοργανώσεις και έρχεται να βρει στην επίθεση της ομάδας τους Εμανουέλ Ριβιέρ, Βαλέρ Ζερμέν και Αντονί Μαρτιάλ. Έχει ένα διαφορετικό προφίλ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κυνηγούς μας".

Πέρα από την "γεμάτη" παρουσία του στην Premier League από το 2006 και μετά (Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ), ο Μπερμπάτοφ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των Μπάγερ Λεβερκούζεν και ΤΣΣΚΑ Σόφιας ενώ σε 571 ματς έχει τον καθόλα εντυπωσιακό απολογισμό των 250 γκολ.

Εξίσου παραγωγικός είναι και αγωνιζόμενος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, μετρώντας 49 γκολ σε 79 συμμετοχές του με την Εθνική Βουλγαρίας.

Σχετικά άρθρα