Σφίγγει η θηλιά για τον Αρη, 1-1 με Ξάνθη

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Αρης και Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 22η αγωνιστική της Super League
Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει την πρώτη του εντός έδρας νίκη ο Αρης. Οι κίτρινοι του Παπαδόπουλου έβγαλαν πάθος στο παιχνίδι τους, αλλά το καλύτερο, που κατάφεραν ήταν να αποφύγουν την ήττα με αποτέλεσμα να παραμείνουν αρκετά μακριά από τις ομάδες, που σώζονται (πήγε στους 13 ο Αρης, έξι και οκτώ βαθμούς πίσω από τη ζώνη, ανάλογα με το πόσοι πέφτουν). Η Ξάνθη προηγήθηκε με τον Μάνταλο στο 52′ και λίγο αργότερα ο Μαρέν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη. Ενα τραγικό λάθος του Βάλλα όμως έδωσε τη δυνατότητα στον εξαιρετικό Μπακασέτα (τρία γκολ σε δύο ματς) να ισοφαρίσει στο 68′ και να κάνει το ματς… ροντέο. Οι φίλαθλοι του Αρη προσπάθησαν να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη, αλλά τελικά δίχτυα δεν ξανακουνήθηκαν. Οι ακρίτες διατήρησαν την παράδοση, που τους θέλει αήττητους στο Βικελίδης από το 2009, ωστόσο δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση (στους 26 βαθμούς).

Μοιρασμένο ήταν το α’ μέρος, στο οποίο κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και το πάθος. Ο Αρης ξεκίνησε καλύτερα και προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο γκολ με κάποιο από τα αρκετά στημένα, που κέρδισε. Δεν τα κατάφερε όμως, ενώ δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή, αφού ο Τάτος κατά κύριο λόγο δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει σωστά Μπακασέτα, Αγκάνθο και Μανιά. Είχε μάλιστα την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Καμινιώτη στο 24′, τη θέση του οποίου πήρε ο Παπαδόπουλος.

Στη μοναδική στιγμή, που ο Αγκάνθο βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε άουτ, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία. Η Ξάνθη, που ζητάει ένα πέναλτι στο 10′ σε μαρκάρισμα του Σολτάνι, ανέβηκε μετά το μισάωρο, έχοντας φροντίσει αρχικά να κλείσει σωστά τους διαδρόμους. Οι ακρίτες επίσης δημιούργησαν μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά την σπατάλησαν όπως και οι γηπεδούχοι. Ο Σολτάνι έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μαρέν υπό την πίεση του Τσουμάνη δεν μπόρεσε να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία στο 38′.

Στην επανάληψη ο Μάουερερ έδωσε εντολή για πρέσινγκ από ψηλά και η τακτική του απέδωσε καρπούς, καθώς οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν και οι ακρίτες με κλεψίματα έβγαιναν γρήγορα στην αντίπαλη εστία. Το γκολ για τη Ξάνθη δεν άργησε και επετεύχθη στο 52′. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Πουλίδο με κακή αντίδραση έστρωσε στον Μάνταλο κι αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 58′ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαρέν σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία.

Παρότι η Ξάνθη έδειχνε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της, ένα λάθος του Βάλλα άλλαξε την εικόνα του αγώνα εκ νέου. Το λάθος γύρισμα του έμπειρου αμυντικού το εκμεταλλεύτηκε ο Μπακασέτας, ο οποίος στο 68′ ισοφάρισε, βάζοντας τόσο την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης, όσο και φωτιά στην εξέδρα, που προσπαθούσε να σπρώξει την ομάδα του. Αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, ο Μανιάς ήταν αυτός, που έφτασε πιο κοντά, αλλά τελικά τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Αρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος (85’ Αγγελούδης), Τσουμάνης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (61’Σουνάς), Καμινιώτης (24’Παπαδόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς, Αγκάνθο.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Γκαρσία (56’ Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87’ Σουάρες), Μαρίν (73΄ Τριάδης), Σολάρι

Σχετικά άρθρα