Προηγήθηκες; Εχασες!

Στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Νέλσον Βαλντέζ είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύσκολα 2-1 τον αξιόμαχο Παναιτωλικό, για την 22η αγωνιστική της Superleague. Για 4η φορά οι πρωταθλητές βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ματς στο Καραϊσκάκη, αλλά και πάλι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ με σκόρερ τους κορυφαίους, Ολαϊτάν και Κάμπελ.Tα δέκα κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο αποδεικνύουν το ρόλο του κυνηγού, που έδωσε στους γηπεδούχους το γρήγορο γκολ του Καμαρά. Εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο η ομάδα του Μάκη Χάβου, είχε την τύχη και ικανότητα να προηγηθεί στο 5ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Μανιάτη και άψογη ασίστ του Γοδόι στον Καμαρά. Βλέποντας μάλιστα τον αντίπαλό της να αργεί να μπει σε κλίμα αγώνα, πρόλαβε και έκανε ακόμα τρεις τελικές προσπάθειες (τέσσερις στο πρώτο 20λεπτο).

Με τον Σαβιόλα να είναι επιρρεπής στα λάθη, τον Σέποβιτς να μοιάζει "τρακαρισμένος" στην τελική προσπάθεια, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 1-1 στο 26′ με τον "συνήθη ύποπτο" Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε ως δεξί χαφ, εκμεταλλεύτηκε ένα από τα 10 κόρνερ της ομάδας του και φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού (γύρισμα του Μανωλά, κεφαλιά του Σέποβιτς) και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους ερυθρόλευκους να χάνουν ευκαιρίες (αποκορύφωμα δύο εξαιρετικά σουτ του Μανιάτη!) και τους φιλοξενούμενους να ασχολούνται περισσότερο με τον διαιτητή Μήτσιο, παρά με το πώς θα εκμεταλλευτούν στην επίθεση την ταχύτητα του Καμαρά, που δημιουργούσε πονοκεφάλους όποτε γινόταν κάτοχος της μπάλας.

Ο Μπρακάλι έσωσε τον Παναιτωλικό στο 46′ και ο Ρομπέρτο (με τα πόδια) τον Ολυμπιακό στο 54′. Η νέα ευκαιρία του Καμαρά "θορύβησε" τον Μίτσελ, ο οποίος τα έπαιξε "όλα για όλα" βάζοντας στο παιχνίδι τους Ιμπαγάσα και Βαλντέζ στο 60′ (αντί των Σαβιόλα και Σέποβιτς). Ο Ολαϊτάν έχασε δύο ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (58′- 62′), με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν το πρέσινγκ σε ρυθμό και μέτρα. Ο Ολυμπιακός είχε ρίξει άγκυρα στο μισό γήπεδο, αλλά οι προσπάθειές του έπεφταν σε… ξέρα (καλοστημένη άμυνα του Παναιτωλικού).

Στο 71′ ο Κάμπελ εξαργύρωσε το 16ο κόρνερ της ομάδας του, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που προήλθε από χέρι του Μπακάκη. Παρότι εύθραυστο, το 2-1 έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν επείλησε και δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος. Αντίθετα, πανηγύρισε την 11η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στο Καραϊσκάκη, πληρώνοντας τον Παναιτωλικό με το ίδιο νόμισμα όπως και τους Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΣ που είχαν προηγηθεί στον Πειραιά.

Σχετικά άρθρα