Αφεντικό η Γιουβέντους, 3-1 την Ιντερ

Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, η Γιουβέντους επικράτησε εύκολα της Ιντερ με 3-1 στο Juventus Stadium, στο Derby d’Italia της 22ης αγωνιστικής της Serie A. Στο +9 από την δεύτερη Ρόμα η ομάδα του Κόντε, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ντέρμπι και μόλις στο 3’… άγγιξαν το 1-0, αλλά ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε δύο φορές τον Τέβες μέσα στην περιοχή.

Η Γιουβέντους συνέχισε να πιέζει και στο 15′ οι προσπάθειες της καρποφόρησαν. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πίρλο, ο Λιχτστάινερ νίκησε με κεφαλιά – ψαράκι τον Χαντάνοβιτς και άνοιξε το σκορ.

Οι μπιανκονέρι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, ωστόσο στο 40′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από λάθος του Μπονούτσι και πάσα του Αλβαρες, ο Παλάσιο βρέθηκε τετ α τετ με τον Στοράρι, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Κόντε μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47′ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Μετά από σουτ του Βιντάλ, οι αμυντικοί της Ιντερ δεν μπόρεσαν να διώξουν, με τον Πογκμπά να στρώνει στον Κιελίνι, ο οποίος από κοντά διπλασίασε το προβάδισμα της Γιούβε.

Το συγκρότημα του Ματσάρι δεν μπορούσε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, ενώ αντιμετωπίζε και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα.

Η Μεγάλη Κυρία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή και στο 56′ απέκτησε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε αρχικά το σουτ του Πογκμπά, αλλά στην επαναφορά ο Βιντάλ έγραψε το 3-0.

Παρά το σοκ του 3-0, οι νερατζούρι βρήκαν τρόπο στο 72′ να μειώσουν σε 1-3, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλβαρες, η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να διώξει, ο Ρολάντο το εκμεταλλεύτηκε και νίκησε τον Στοράρι.

Μετά την μείωση του σκορ, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους, ανέβασαν την απόδοση τους και στο 86′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Παλάσιο πέρασε άουτ.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στην Γιουβέντους, όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Βούτσινιτς μέσα από την περιοχή, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Σάββατο (1/2)
Κάλιαρι – Φιορεντίνα 1-0 (39′ πέν. Πινίγια)
Μπολόνια – Ουντινέζε 0-2 (15′ πέν. Ντι Νατάλε, 90’+2′ Λόπες)
Μίλαν – Τορίνο 1-1 (49′ Ραμί – 17′ Ιμόμπιλε)

Κυριακή (2/2)
Σασουόλο – Ελλάς Βερόνα 1-2 (90’+2′ Φλόρο Φλόρες – 50′ αυτ. Μανφρεντίνι, 86′ Τόνι)
Κατάνια – Λιβόρνο 3-3 (61′ Μπεργκέσιο, 75′ Μπαριέντος, 88′ Αλμιρόν – 50′, 77′ Εμεγκάρα, 72′ πέν. Παουλίνιο)
Κιέβο Βερόνα – Λάτσιο 0-2 (6′ Καντρέβα, 70′ Κεϊτά)
Αταλάντα – Νάπολι 3-0 (47′, 65′ Ντένις, 70′ Μοράλες)
Ρόμα – Πάρμα (Αναβολή)
Γιουβέντους – Ιντερ 3-1 (15′ Λιχτστάινερ, 47′ Κιελίνι, 56′ Βιντάλ – 72′ Ρολάντο)

Δευτέρα (3/2)
21:45 Τζένοα – Σαμπντόρια

Σχετικά άρθρα