Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών σήμερα
Μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών σήμερα  thumbnail

Μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών σήμερα

Σε συντονισμένες μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα.  Δεκάδες μπλόκα αναμένεται να στηθούν από τους αγρότες που ζητούν σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά. 

Παράλληλα, όμως στην ατζέντα των διεκδικήσεών τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Οι αγρότες αναμένεται να στήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων τα μπλόκα που θα στηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περισσότερα από 30, ενώ είναι πολύ πιθανό να φτάσουν ακόμα και τα 40. 

Επιπλέον, αγροτικές οργανώσεις προγραμματίζουν να στήσουν μπλόκα και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, κυρίως από όσους συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. 

Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί. 

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη. Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από αύριο σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν τις εφορίες και δίνουν ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στη Β' ΔΟΥ.

Οικονομική ενίσχυση ζητούν αγρότες

Βγαίνουν στα μπλόκα οι αγρότες

Ζεσταίνουν τις μηχανές
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X