Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κεσεδάκι γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1½ κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ώριμες μπανάνες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">1¼ φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">1¼ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε στο μίξερ σταδιακά τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω), στην τελευταία σχάρα, για περίπου 60 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα