Το 80% του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού

Από την σκληρή κριτική και την πόρτα της εξόδου στην αναγνώριση του έργου του και την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης του Ολυμπιακού. Με τη νίκη επί του Παναιτωλικού ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 40 νίκες στα 50 παιχνίδια με τον Μίτσελ στον πάγκο, έχοντας παραμείνει στο πρωτάθλημα για 32 διαδοχικά παιχνίδια αήττητος.Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του -και- κόντρα στον Παναιτωλικό. Εκμεταλλευόμενος μάλιστα την γκέλα του ΠΑΟΚ στα Χανιά με τον Πλατανιά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν… εξαφανιστεί στον πίνακα της βαθμολογίας, αφού πλέον απέχουν 14 βαθμούς από τον Δικέφαλο 12 αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου.

Μία νίκη επί του Παναιτωλικού μπορεί να μην αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, αποτελεί όμως για τον προπονητή του. Κι αυτό, καθώς ο Μίτσελ συμπλήρωσε 50 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία των πειραιωτών.

Η πορεία του Ολυμπιακού με τον ισπανό τεχνικό συνοδεύεται από εξαιρετικά στατιστικά, καθώς οι ερυθρόλευκοι μετρούν σε όλες τις διοργανώσεις 40 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις τέσσερις ήττες (όλες στην Ευρώπη).

Συγκεκριμένα με τον Μίτσελ στον πάγκο ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ στην Ελλάδα 28-4-0, στο Κύπελλο 9-1-0 και στην Ευρώπη 3-1-4. Οι μοναδικές ήττες του είναι οι δύο από τη Λεβάντε στο Europa League της προηγούμενης σεζόν και οι δύο από την Παρί Σεν Ζερμέν στους ομίλους του φετινού Champions League.

Παράλληλα ο Ολυμπαικός συμπλήρωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα 32 παιχνίδια χωρίς να έχει ηττηθεί. Τελευταία ήττα του στη Super League ήταν αυτή από τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη πέρσι με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο και τον Μίτσελ να παρακολουθεί για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα από τις σουίτες του φαληρικού γηπέδου.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και ο ίδιος ο Μίτσελ είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Ο αποκλεισμός από τη Λεβάντε, οι αδιάφορες εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα τέλη του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και η κακή του εικόνα στα φιλικά του καλοκαιριού τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση.

Η δύσκολη νίκη επί της Καλλονής τον έστειλε στην πόρτα της εξόδου, αλλά το μεγάλο διπλό στο Βέλγιο επί της Αντερλεχτ ήταν το ματς, που άλλαξε τα δεδομένα.

Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν κι άλλες μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα έγιναν εξαιρετικές -μέχρι πρότινος- και ο Μίτσελ οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του Πειραιά σε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ωστόσο είναι η πρόκριση στους "16" του Champions League, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που επί της θητείας του ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρό του τα τελευταία χρόνια.

Η πρόκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη κι αν καταφέρει να την αποκλείσει ο Μίτσελ απλώς… δεν θα κουνιέται από το Λιμάνι. Ο ισπανός κατάφερε με το σπαθί του να γυρίσει τη κατάσταση και από εκεί που κρινόταν αναλώσιμος και έτοιμος προς αποχώρηση, έχει κερδίσει άπαντες στον Πειραιά και φυσικά την απόλυτη στήριξη της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σχετικά άρθρα