Αρχική / Τα αντιβιοτικά παχαίνουν
Τα αντιβιοτικά παχαίνουν thumbnail

Τα αντιβιοτικά παχαίνουν

 


Οι επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους. Οι επιστήμονες τώρα μας γνωρίζουν άλλη μια επίπτωση.  Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα αντιβιοτικά μπορεί  να ευθύνονται σε ένα βαθμό για την αύξηση της παχυσαρκίας διεθνώς.


Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των αντιβιοτικών εδώ και περίπου 70 χρόνια έχει προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου με συνέπεια να μειώνονται οι αποικίες των «καλών» μικροβίων, κάτι που έχει ως παρενέργεια, πέρα από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, να προκαλείται αύξηση του πάχους.


 «Εδώ και χρόνια οι εκτροφείς ξέρουν ότι τα αντιβιοτικά είναι χρήσιμα για να παράγουν πιο παχιές αγελάδες. Μολονότι πρέπει να κάνουμε και άλλες έρευνες για να επιβεβαιώσουμε την ανακάλυψή μας, η μελέτη αυτή υποδεικνύει ότι τα αντιβιοτικά επηρεάζουν το βάρος των ανθρώπων και ιδίως των παιδιών», δήλωσε η Τζέιν Μπουστάιν,ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X