Πώς φτιάχνουμε χταποδάκι στιφάδο;

<p><strong></strong><br /> <br /> <strong>Ο σεφ μας, Φρέντυ προτείνει για τις αναγνώστριες του boro.gr ακόμη μια νηστίσιμη πεντανίστιμη συνταγή !</strong><br /> <br /> <strong>Οι μερίδες είναι για 4-5 άτομα.</strong><br /> <br /> <strong>Υλικά</strong><br /> <br /> 1 χταπόδι περίπου 1,5 με 2 κιλά<br /> <br /> 1 κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο<br /> <br /> 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά<br /> <br /> 1-2 σκελίδες σκόρδο<br /> <br /> 1-2 κουταλιά της σούπας ξύδι<br /> <br /> 1 ποτήρι λευκό κρασί<br /> <br /> 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br /> <br /> 2-3 φύλλα δάφνης<br /> <br /> 6-7 κόκους μπαχάρι<br /> <br /> 3-4 ντομάτες φρέσκιες και ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους<br /> <br /> Φρέσκο πιπέρι<br /> <br />  <br /> <br /> <strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια δηλαδή σε μπουκιές. Ψιλοκόβουμε τα 2 μέτρια κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα μικρά κρεμμύδια που έχουμε για το στιφάδο και τα μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, μετά προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά τα οποία είναι η δάφνη και το μπαχάρι. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το φαγητό μας χωρίς να το σκεπάσουμε και μαγειρεύουμε περίπου για μια ώρα.<br /> <br /> Η σάλτσα θα πρέπει να είναι λίγο δεμένη και δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι αλλά μόνο πιπέρι.<br /> <br />  </p>

Σχετικά άρθρα