Φτιάξε μόνη σου γρανίτα καφέ – γκράπα!

<p><br /> <br /> <strong>Η ζέστη έχει αρχίσει για τα καλά και όλοι επιθυμούμε να πίνουμε κρύα ροφήματα για να δροσιστούμε και να νιώσουμε το καλοκαιράκι που πλησιάζει… Τι πιο απολαυστικό λοιπόν από μια γρανίτα καφέ – γκράπα!</strong><br /> <br /> <strong>Υλικά</strong><br /> <br /> 80 γρ. καφέ μόκα Υεμένης<br /> <br /> 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη<br /> <br /> 5 – 6 κουταλιές της σούπας grappa<br /> <br /> <strong>Eκτέλεση</strong><br /> <br /> Βράζουμε 100 ml νερό (λιγότερο από μισό νεροπότηρο) μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, δηλαδή επί 2'-3', αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Ετοιμάζουμε δύο φλιτζάνια δυνατό καφέ φίλτρου και αφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε το σιρόπι, μέσα στον καφέ, προσθέτουμε την grappa, μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος, καταψύχουμε επί μία ώρα και 30 λεπτά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μεταφέροντας τους κρυστάλλους από τα τοιχώματα προς το κέντρο του δοχείου όπου το υλικό παραμένει υγρό ακόμη. Καταψύχουμε εκ νέου επί 30'-40', ανακατεύουμε πάλι τους κρυστάλλους με το υγρό και επαναλαμβάνουμε ανά 30' ώσπου η γρανίτα καταψυχθεί ομοιόμορφα, δίχως όμως να γίνει συμπαγής όγκος.<br /> <br /> <strong>Πηγή: ΒΗΜΑGAZINO</strong></p>

Σχετικά άρθρα