Ρολά wonton με αβοκάντο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα φύλλα wonton</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισό κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας νερό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αβοκάκτο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο</span><br /><span style="font-size: medium;">Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα φύλλα wonton</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο. Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε. Όσα φυλλά δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ξύλο κοπής κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι βγάζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε και τις πιπεριές και ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε. Βάζετε από μια κουταλιά σούπας σε κάθε φύλλο wonton. Δηπλώνετε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και μετά κλείνετε τα wonto με τις υπόλοιπες δυο άκρες. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια εστία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα