Κοτόπουλο με σόγια σως

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: medium;">5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανανά χοντροκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σογια σως</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 τζούρα αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ρύζι μπασμάτι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κοτόπουλο με σόγια σως</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα