Πιπεριά τουρσί thumbnail

Πιπεριά τουρσί

Υλικά


Για 4-6 άτομα

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λευκό αποσταγμένο ξίδι
3/4 φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο


 


 

 


Εκτέλεση


Παίρνουμε 10 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και τις κόβουμε σε μακριές φετούλες.
Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το χοντρό αλάτι, το νερό, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο.
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και βράστε για 10 λεπτά, θα δείτε το χρώμα της πιπεριάς να αλλάζει και να γίνετε κάπως χακί έτσι πρέπει.

Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το υγρό από την κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τις πιπεριές και σφραγίζεται αεροστεγώς.
Αυτές οι πιπεριές μπορούν να κρατηθούν αρκετές μέρες για κατανάλωση.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X