Πιπεριά τουρσί

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, κομμένες σε φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού λευκό αποσταγμένο ξίδι</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Παίρνουμε 10 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και τις κόβουμε σε μακριές φετούλες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το χοντρό αλάτι, το νερό, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και βράστε για 10 λεπτά, θα δείτε το χρώμα της πιπεριάς να αλλάζει και να γίνετε κάπως χακί έτσι πρέπει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το υγρό από την κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τις πιπεριές και σφραγίζεται αεροστεγώς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αυτές οι πιπεριές μπορούν να κρατηθούν αρκετές μέρες για κατανάλωση.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα