Γκούμας: Παίζουμε καλά, αλλά δεν παίρνουμε τους βαθμούς που πρέπει

Ο βοηθός προπονητής της Ξάνθης, Γιάννης Γκούμας, μίλησε για τον αγώνα της ακριτικής ομάδας με τον Αρη, τονίζοντας πως οι Θρακιώτες για ακόμη ένα ματς έπαιξαν καλά, όμως δεν πήραν τους βαθμούς που έπρεπε. Επίσης αναφέρθηκε στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, σχολίασε το επεισόδιο του Στοχ με τον Στέφενς, ενώ έκανε και την εκτίμησή του για το όριο της παραμονής.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκούμας στο Αθλητικό Metropolis:

Για το επεισόδιο του Στοχ με τον Στέφενς: «Δεν το είδα, απλώς μου το μεταφέρανε, δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε! Ο κάθε ποδοσφαιριστής αντιδρά διαφορετικά. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη αντίδραση, αλλά ο αρμόδιος για να απαντήσει για το περιστατικό αυτό είναι ο ίδιος ο Στοχ, όχι εγώ. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, σε μένα δεν έγινε, αλλά έχω ζήσει τέτοια κατάσταση, πλαγίως έχει γίνει. Τα θέματα πρέπει να λύνονται μεταξύ προπονητή και παίκτη και να τελειώνει εκεί».

Για το παιχνίδι του Άρη με την Ξάνθη: «Από την πλευρά της ομάδος μου, στόχος ήταν η νίκη, προηγηθήκαμε αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό να διατηρήσουμε το σκορ και έτσι ήρθε η ισοφάριση. Ο Άρης πιστεύω πως ήθελε το παιχνίδι γιατί είναι στην τελευταία θέση, οι παίκτες είχαν το άγχος, το έβλεπα στο πρόσωπο τους, κυρίως γιατί ο Άρης ήθελε πάση θυσία τους βαθμούς. Όταν είσαι τελευταίος και με διαφορά από τους άλλους, είναι δύσκολο να μπορέσεις να δεις τα πράματα με καθαρό μυαλό. Θα πρέπει οι παίκτες του Άρη και ο προπονητής να τα δώσουν όλα, πρώτα από όλα για να είναι εντάξει με τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο, απλώς θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράματα για να ανέβει ο Άρης. Χρειάζεται μάχη μέχρι το τέλος. Τα περισσότερα παιδιά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έδειξαν θέληση και πάθος, έβγαλαν ψυχή και αυτό είναι θετικό».

Για τον Μπακασέτα: «Βλέπουμε ότι το στυλ του Άρη του ταιριάζει, πέτυχε τρία γκολ, μακάρι να συνεχίσει έτσι και να ανέβει περισσότερο»

Για το μέλλον της Ξάνθης, αλλά και γενικότερα για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Είχαμε κάποια κακά αποτελέσματα και μείναμε πίσω από τις πρώτες θέσεις, ενώ βρισκόμαστε πιο κοντά στις κάτω θέσεις. Παίζουμε καλά στα τελευταία παιχνίδια αλλά δεν παίρνουμε βαθμούς. Και με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά και με τον ΠΑΟΚ και με τον Πανθρακικό, αλλά στο ποδόσφαιρο σημασία έχει το αποτέλεσμα. Για την σωτηρία κανένας δεν είναι σίγουρος, ακόμα και ο Πανθρακικός που έχει 31 πόντους δεν έχει εξασφαλίσει την σωτηρία, κάποια στιγμή πιστεύω πως θα γυρίσει ο τροχός και θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα και για εμάς. Θεωρώ πως το κατώφλι της φετινής κατηγορίας θα είναι μέχρι τους 34 πόντους, αλλά αν οι ομάδες των ουραγών πάρουν αποτελέσματα, όπως ο Πλατανιάς ίσως να ανέβει».

Σχετικά άρθρα