Γκιστ: Οι τίτλοι γράφουν την ιστορία…

Καλές οι ατομικές διακρίσεις, αλλά ο MVP της 16ης αγωνιστικής στην Α1, Τζέιμς Γκιστ, προτιμά στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό.Οπως, εξάλλου, είπε ο Αμερικανός: "Αυτό που πραγματικά μετράει πάντα είναι η επιτυχία της ομάδας. Οι τίτλοι της ομάδας μένουν στο τέλος και γράφονται στην ιστορία".

Αναλυτικά ο Γκιστ είπε στον ΕΣΑΚΕ
"Κάθε φορά, με οποιαδήποτε διάκριση, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι χαρούμενος και περήφανος για κάποια πράγματα. Ακόμη κι αν είναι κάτι "μικρό", σημαίνει κάτι. Είναι κι αυτή μια επιτυχία.

Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που μετράει για μένα είναι να είμαι συνεπής με το παιχνίδι μου κάθε φορά που μπαίνω για έναν αγώνα. Γιατί όλα τα παιχνίδια σημαίνει κάτι και έχουν ένα ρόλο μέσα στη χρονιά. Με έχουν ρωτήσει ποιο είναι το κίνητρο όταν για παράδειγμα δημιουργείται νωρίς μια διαφορά. Ως ομάδα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε με κάθε παιχνίδι για το επόμενο, έχουμε ως στόχο να γινόμαστε μέσα από κάθε αναμέτρηση καλύτεροι. Βλέπουμε τι πρέπει να διορθώσουμε, δουλεύουμε όλοι μαζί και συνεχίζουμε. Μέσα από τη σειρά των αγώνων βρίσκεις ρυθμό. Δεν γίνεται να χαλαρώσεις σε κάποιον, γιατί μετά θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στον επόμενο. Πρέπει να "χρησιμοποιείς" το κάθε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει σε έναν μήνα που κάθε χρόνο κρίνει πολλά.

Το τι κάνει μια ομάδα τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο μπορεί να μην έχει σημασία. Η εικόνα, οι δυνατότητες, το αν θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου αρχίζει και φαίνεται το Φεβρουάριο με μια σειρά καθοριστικών αγώνων. Προσωπικά, απολαμβάνω κάθε στιγμή στο γήπεδο, κάθε φάση, κάθε κάρφωμα… Ξέρω ότι αρέσουν και στον κόσμο οι θεαματικές φάσεις, αλλά είναι κάτι που αγαπώ κι εγώ και κάνω από παιδί. Στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι και διασκέδαση, το μπάσκετ είναι χαρά…», ήταν τα λόγια του Αμερικανού φόργουορντ του Εξάστερου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ".

Σχετικά άρθρα