Αρχική / Μόδα & Ομορφιά / Πώς να απλώσεις σκιά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου
Πώς να απλώσεις σκιά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου thumbnail

Πώς να απλώσεις σκιά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Όσον αφορά το μακιγιάζ, όλες θέλουμε το ίδιο πράγμα, να κάνουμε τα μάτια μας να φάινονται πιο φωτεινά και μεγάλα. Ζητήσαμε λοιπόν από τη μακιγιέρ Mia Silverio να μας βοηθήσει για να έχουμε το εποθυμητό αποτέλεσμα ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των ματιών μας.


 Αν έχεις στρογγυλά μάτια, όπως η Katy Perry, ξεκίνα βάζοντας eyeliner από το εσωτερικό των ματιών σου τελειώνοντας με ίσια γραμμή ή μικρό cat eye. Φώτησε το βλέμμα σου βάζοντας στο κόκκαλο του φρυδιού αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών σου μια ανοιχτόχρωμη σκιά. Για να δείξεις την διαφορά, πάρε μια πιο σκούρα σκιά και βάλτη πάνω στο βλέφαρο ενώ ακριβώς από πάνω (στο σημείο που ονομάζεται crease) άπλωσε μια λίγο πιο σκούρα σκιά. Πλέξε τις συο σκιές μεταξύ τους από έξω προς τα μέσα ώστε να μην υπάρχουν πολύ έντονες διαφορές πλέον.


 Αν τα μάτια σου είναι αμυγδαλωτά (το πιο συμμετρικό σχήμα) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο τρόπο με τα στρογγυλά μάτια αλλά ακολούθησε το σχήμα των ματιών σου.


 Τα μάτια σου έχουν μια κλήση προς τα μέσα; Πρέπει να δημιουργήσεις ένα ανασήκωμα. Χρησιμοποίησε το ίδιο τρόπο όσον αοφρά τις σκιές αλλά το eyeliner σου σε αυτή τη κατηγορία ματιών πρέπει να είναι πιο βαρύ. Στο τέλος της γραμμής, σχεδιασέ την να πηγαίνει προς τα πάνω, με μια καμπύλη. Ένα άλλο πιο δραματικό look που ταιριάζει είναι το cat eye.


 Αν τα μάτια σου είναι πιο βαθυά μέσα, ακολούθα τις παραπάνω οδηγίες, αλλά η πιο σκούρα σκιά πρέπει να απλωθεί πολύ προσεκτικά και ελαφρυά, ενώ βάλε πιο έντονα την ανοιχτή σκιά στις εσωτερικές γωνίες των μαιτών σου.


 Αν τα μάτια σου είναι κοντά το ένα με το άλλο, ο μόνος τρόπος να τα ισορροπήσεις είναι με τη βοήθεια της μεσαίας σκιάς, που θα την απλώσεις λίγο πιο έξω από το μάτι δημιουργώντας "μάκρος". Ενώ το eyeliner σου πρέπει να το ξεκινήσεις από τη μέση του ματιού.


 Αν τα μάτια σου δεν είναι ανοιχτά και δεν φαίνεται το βλέφαρό σου, δεν χρειάζεσαι πολύ ένταση στο βλέμμα. Άπλωσε τη ανοιχτή σου σκιά μόνο στο εσωτερικό των ματιών. Άπλωσε σε όλο το βλέφαρο τη μεσαία σκιά σου ενώ βάλε πολύ από τη πιο σκούρα εκεί που τελειάνει το βλέφαρο. Όσον αφορά το eyeliner σου, τράβα τη γραμμή πιο μαρκυά από το μάτι.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X