Αρχική / More / Εργασιακά / Πότε μπορώ να βγω νωρίτερα στην σύνταξη;
Πότε μπορώ  να βγω νωρίτερα στην σύνταξη; thumbnail

Πότε μπορώ να βγω νωρίτερα στην σύνταξη;

Αναγνώστρια μας ρώτησε: Πότε μπορώ  να βγω νωρίτερα στην σύνταξη; Καλησπέρα σας. Είμαι γεννημένη 25-03-1962 και έχω διοριστεί στο Δημόσιο 16-12-1991. Έ,χω 2 παιδιά εκ των οποίων το δεύτερο είναι γεννημένο το 1993. Έχω προϋπηρεσία σε Δημόσιο ως αναπληρώτρια καθηγήτρια ένα χρόνο, 8 μήνες και 9 ημέρες, που τα έχω αναγνωρίσει και έχω υποβάλει τον Μάρτιο του 2011 αίτηση για αναγνώριση.  3,5  χρόνια σπουδών, απόφοιτος ΤΕΙ και  6 μήνες παιδιών με συμφέρει να αναγνωρίσω και τον υπόλοιπο χρόνο των παιδιών 25 έτη;  Πότε μπορώ το νωρίτερο να συνταξιοδοτηθώ;  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αναμένω την απάντησή σας.


Στο ερώτημά σας, σας απάντησε ο Μουσελίμης Δημήτρης Εργατολόγος- Ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου. (www.e-syntaxi.gr


 Εφόσον συμπληρώνετε 25ετία, με αναγνώριση πλασματικού χρόνου, έως 31/12/2011 και με ύπαρξη ανηλικότητας εντός του 2011 (προσοχή θα πρέπει η ανηλικότητα να συντρέχει κατά την συμπλήρωση της 25ετίας) τότε θεμελιώνετε δικαίωμα σύνταξης ως μητέρα ανηλίκου σε ηλικία 52 ετών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X