Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πότε το ζευγάρι μπορεί να κολλήσει στο σεξ;
Πότε το ζευγάρι μπορεί να κολλήσει στο σεξ;  thumbnail

Πότε το ζευγάρι μπορεί να κολλήσει στο σεξ;

Πέος σε αιχμαλωσία!


Θα έχετε δει σκηνές σε ταινίες, θα έχετε ακούσει περιστατικά όπου τα ζευγάρια «κολλούν» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τι συμβαίνει άραγε; Ο Δρ. Τζων Ντην σεξολόγος από την επιστημονική ομάδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής μιλώντας στο ραδιόφωνο του bbc επιχείρησε να αναλύσει το φαινόμενο αυτό που οι γιατροί ονομάζουν «πέος σε αιχμαλωσία».


Τι συμβαίνει λοιπόν και το πέος κολλάει στον κόλπο της γυναίκας;


«Όταν το πέος μπαίνει μέσα στον κόλπο, βυθίζεται ολοένα περισσότερο σε αυτόν. Την ώρα του οργασμού, οι μύες του πυελικού εδάφους της γυναίκες συσπώνται ρυθμικά. Τη στιγμή εκείνη το πέος βυθίζεται ακόμα περισσότερο και ουσιαστικά “σφηνώνει”. Όταν, όμως, ο οργασμός της γυναίκας τελειώσει και οι πυελικοί μύες χαλαρώσουν, ο άντρας μπορεί να απομακρυνθεί. Συνήθως το σφήνωμα του πέους δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα» εξηγεί ο Δρ. Ντην.


Υπάρχουν κίνδυνοι; Φυσικά και υπάρχουν. Το σφήνωμα στο σεξ όμως δεν οδηγεί αναγκαστικά στο νοσοκομείο όπως πολλοί πιστεύουν αλλά το πιο σύνηθες είναι μετά την χαλάρωση του κόλπου το ζήτημα να έχει λυθεί. Οι περιπτώσεις δηλαδή που ένα ζευγάρι μπορεί να οδηγηθεί στα επείγοντα μάλλον είναι πιο συχνές στις κινηματογραφικές ταινίες παρά στην πραγματικότητα.


Ας δούμε όμως για ποιους λόγους συνήθως οδηγείται στο νοσοκομείο μετά από μια σεξουαλική επαφή. Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, κατέγραψαν και ανέλυσαν τα επείγοντα περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε περίοδο ενός έτους και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας στην  «Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής» (JEM):


- Το 69% (308 ασθενείς) ήσαν άνδρες. Οι περισσότεροι από αυτούς (το 78%) είχαν ηλικία κάτω των 40 ετών.


- Το 31% των ασθενών ήταν γυναίκες,  και η πιο συνηθισμένη ηλικία ήταν τα 30.


- Δύο περιστατικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο επειδή έπαθαν καρδιακό την ώρα του σεξ.


- Το 12,4% (55 ασθενείς) είχαν νευρολογικό πρόβλημα όπως πονοκέφαλος σε ποσοστό 49%!


- Το 62% (συνολικά 276) οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο επειδή παρουσίασαν λοίμωξη όπως ουρηθρίτιδα, κυστίτιδα και  επιδιδυμίτιδα.  


-Το 16% είχαν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X