Αρχική / More / Celebrity news / Τέλος εποχής! Παραιτήθηκε ο ΒIll Gates από τη Μιcrosoft
Τέλος εποχής! Παραιτήθηκε ο ΒIll Gates από τη Μιcrosoft thumbnail

Τέλος εποχής! Παραιτήθηκε ο ΒIll Gates από τη Μιcrosoft

Μετά από διεργασίες πέντε και πλέον μηνών, νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp. ορίστηκε ο Satya Nadella. Την ίδια ώρα από τη θέση του προέδρου αποχωρεί ο Bill Gates και στη θέση του αναλαμβάνει ο John Τhompson.


«Ο Satya είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία με μηχανικές δεξιότητες, επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε ο Bill Gates, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου αλλά θα παραμείνει στον όμιλο ως σύμβουλος τεχνολογίας.


O Nadella θα είναι ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος από το 1975, όταν και ιδρύθηκε η Microsoft, έπειτα από τον Steve Ballmer, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Αύγουστο και τον Bill Gates που κατείχε τα ηνία για 25 χρόνια έως το 2000.


Ποιος είναι ο νέος CEO
Ο Satya Nadella γεννήθηκε το 1967 στο Hyderabad της Ινδίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ηλεκτρονικός μηχανικός), προτού μετακινηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν (Master in Computer Science) και στο πανεπιστήμιο του Σικάγο (Master of Business Administration).


Ο Nadella εργάστηκε στη Sun Microsystems, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Εκεί εργάστηκε στο τμήμα R&D του τμήματος online υπηρεσιών και σαν αντιπρόεδρος του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft.


Σε αντίθεση με τον Βalmer που είχε υπόβαθρο sales & marketing, το background του Satya Nadella καθαρά τεχνικό.
Lifo

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X