Μώραλης: Ολοι έπρεπε να κάνουν κάπως πίσω

Στις υποχωρήσεις που χρειάστηκε να κάνουν όλες οι πλευρές προκειμένου να βρεθεί η λύση στο θέμα των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από την Super League αναφέρθηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης, εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίηση του για την συμφωνία.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μώραλη στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το αν ισχύει το "τέλος καλό, όλα καλά": "Δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τελείως το θέμα επειδή συμφωνήσαμε. Πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να ξαναπροκύψει, οπότε στο μέλλον πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί. Αν τηρούμε τους κανονισμούς που είναι σαφείς, δεν θα ξαναμπούμε σε μια διαδικασία που τράβηξε τόσο πολύ.

Αν υπήρχε λόγος γι’ αυτή τη διαμάχη θα το δικαιολογούσα. Δεν υπήρχε όμως λόγος. Άλλα θέματα που προέκυψαν στο παρελθόν -όπως αυτό με τις αδειοδοτήσεις- τα διευθετήσαμε.

Φέτος, για παράδειγμα, οι ομάδες θα ξέρουν αν θα τις πάρουν ή όχι πριν τα πλέι-οφ. Καμιά φορά όμως, από αβλεψία και χωρίς κακή διάθεση, δημιουργούνται προβλήματα που μας εκθέτουν και μας κάνουν αντικείμενο κριτικής".

Για το πώς επετεύχθη συμφωνία: "Οταν καλούσαν όλοι να βρούμε λύση, καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να είναι συμβιβαστική. Για να γίνει αυτό λοιπόν, όλοι πρέπει να κάνουν κάπως πίσω.

Ακόμα και ο πρόεδρος του διαιτητικού δικαστηρίου μας κάλεσε να βρούμε μια εξωδικαστική λύση. Και αυτό επιχειρήσαμε. Σε τέτοιες αποφάσεις λοιπόν δεν μπορούμε να είμαστε ομόφωνοι.

Κατά τ’ άλλα, δεν θεωρώ ότι είναι μια άδικη λύση. Δεν πρέπει να μένουμε στην ιστορικότητά της, γιατί τα πράγματα στη χώρα είναι διαφορετικά παντού, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεκτιμήθηκαν πολλά πράγματα και νομίζω ότι είναι μια καλή συμφωνία, τηρουμένων των δεδομένων. Δεν αδικεί κανέναν. Αλλωστε, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Θα πρέπει να περιμένει δυο μήνες χωρίς αγώνες για να παίξει στο μπαράζ. Ας μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. Σε έναν συμβιβασμό όλοι πρέπει να κάνουν λίγο πίσω.

Αυτό κάναμε. Ούτε το επίδομα που θα πάρει η ομάδα που δεν θ’ ανέβει ήταν ο βασικός λόγος της συμφωνίας.

Επρεπε να πάρουμε μια απόφαση και θεωρήσαμε ότι αν δεν το κάναμε τώρα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην… 28η αγωνιστική. Νομίζω ότι ισχύει το «μη χείρον βέλτιστον".

Για το αν πρέπει να θεσπιστούν επιπλέον κριτήρια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα: "Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν. Ενα από αυτά είναι και τα κριτήρια συμμετοχής.

Υπάρχουν κάποια σε οικονομικό επίπεδο κι αυτό που προσθέσαμε φέτος με το γηπεδικό, είναι να βρίσκεται η έδρα και στο νομό της ομάδας.

Κάτι που έγινε ώστε ν’ αποφευχθεί μια άλλη περίπτωση Καλλονής, που χωρίς να ευθύνεται θα δώσει όλους τους αγώνες εκτός έδρας. Δεν είμαι υπέρ της κλειστής λίγκας.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και προς τα κάτω. Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να αλλάξουν. Το θέαμα, ο ανταγωνισμός, οι εγκαταστάσεις.

Αυτοί είναι οι λόγοι και όχι τόσο τα εισιτήρια, που είναι πλέον πιο φτηνά. Και σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η δυσπιστία σε μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων, για την οποία έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης.

Γίνονται βήματα μπροστά, καμιά φορά και κάποιο πίσω. Το θέμα όμως είναι να αποφεύγουμε γκέλες όπως αυτή που έγινε φέτος με τις ομάδες που θ’ ανέβαιναν και θα πέσουν".

Σχετικά άρθρα