Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μπλόκαρε το taxisnet, πλήρωσαν και εμφανίζονται απλήρωτοι φόροι
Μπλόκαρε το taxisnet, πλήρωσαν και εμφανίζονται απλήρωτοι φόροι  thumbnail

Μπλόκαρε το taxisnet, πλήρωσαν και εμφανίζονται απλήρωτοι φόροι


Χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευσαν στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιανουαρίου να πληρώσουν από το χαράτσι του 2012 και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του παρελθόντος και δόσεις φόρου εισοδήματος.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού πήραν βαθιά ανάσα τον Ιανουάριο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζοντας ένα χεράκι στην ενίσχυση του πρωτογενούς πλεονάσματος, από την άλλη όμως χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν πάρει βαθιά… κρυάδα.

Κι αυτό γιατί τσεκάροντας στο προφίλ τους στο taxisnet διαπιστώνουν πως παρ' ότι εξόφλησαν εγκαίρως τις οφειλές τους, εμφανίζονται ακόμα να χρωστούν.

Έτσι, στην απλούστερη περίπτωση ανησυχούν για τυχόν προσαυξήσεις ή απώλεια ρυθμίσεων στη χειρότερη αν θέλουν επειγόντως να εκδώσουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας δεν μπορούν λόγω … ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα καταγράφονται φαινόμενα όπου σε δύο ενεργές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του ίδιου φορολογούμενου οι οποίες εξοφλούνται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, η πρώτη έχει εξοφληθεί κανονικά και η δεύτερη να είναι εκπρόθεσμη.

Το πρόβλημα ξεκινά από τις τεχνικές διαδικασίες μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα taxis και εκδηλώνεται με αδυναμία του συστήματος να καταχωρίσει εμπρόθεσμες πληρωμές φόρων.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο για τα προβλήματα και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης εμφανίζεται καθησυχαστικός. Κανένας, όπως διαβεβαιώνει δεν θα χάσει ρυθμίσεις εφόσον έχει πληρώσει, κανένας δεν θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις και το πρόβλημα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παρ' όλα αυτά, όσοι έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και εμφανίζεται στην προσωπική τους σελίδα στο taxis ότι εξακολουθούν να χρωστούν, είναι σαφές πως δεν μπορούν να εκδώσουν μέσω taxisnet φορολογική ενημερότητα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στις Δ.Ο.Υ για έκδοση σημειώματος φορολογικής ενημερότητας με τον κλασικό παλαιό χειρόγραφο τρόπο.

ΠΗΓΗ: Euro2day


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X