Παπανικολάου: Οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουν

Προβληματισμένος για το διαμορφωμένο κοινωνικό στάτους στην Ελλάδα, αλλά αισιόδοξος ότι οι συμπατριώτες του θα καταφέρουν και πάλι να σηκώσουν κεφάλι, δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, σε συνέντευξή του στη «La Vanguardia».Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

– Για την προσαρμογή του στη Βαρκελώνη: «Οι διαφορές με την Αθήνα δεν είναι μεγάλες, πέρα από τη γλώσσα. Είναι δύο πολύ όμορφες πόλεις. Στη Βαρκελώνη υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν και συχνά βγαίνουμε μαζί. Με τον Αμπρίνες, τον Χουέρτας, τον Σάσα… Είμαστε πολύ κοντά. Ο τρόπος ζωής μοιάζει με ό,τι είχα συνηθίσει και μου αρέσει πολύ».

– Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Όμως οι Έλληνες έχουν βιώσει και δυσκολότερες καταστάσεις και πάντα έβρισκαν τον τρόπο να τα καταφέρουν».

– Για το τι βαθμό θα έβαζε στον εαυτό του ως τώρα φέτος: «Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τώρα όλα πάνε καλύτερα. Το ήξερα πως θα γίνει έτσι. Ήμουν τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό και όταν αλλάζεις ομάδα κάνεις μια νέα αρχή».

– Για το τι ζητά από αυτόν ο Τσάβι Πασκουάλ: «Ξέρει τι μπορώ να δώσω στην ομάδα. Μου λέει να παίζω με ενέργεια, να παίζω καλή άμυνα και να εκμεταλλεύομαι κάθε κατάσταση. Έχω κάποιες δυσκολίες στην επίθεση, αλλά βελτιώνομαι καθημερινά».

– Για το πώς βλέπει την ομάδα του: «Ήρθαν επτά νέοι παίκτες και ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Χρειαζόταν απλώς χρόνος. Ο κόουτς είχε πει πως από το Γενάρη θα πλησιάζαμε σιγά-σιγά στο επίπεδο που έπρεπε. Κι αυτό συμβαίνει πλέον».

– Για την πορεία στην Ευρωλίγκα: «Είναι σίγουρα ένα καλό προβάδισμα το 5-0 για να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι, αλλά έχουμε ακόμη εννιά ματς και το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε. Μπορεί να τα θες όλα και τελικά να μην καταφέρεις τίποτα».

– Για την πορεία της Ρεάλ: «Είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, έχοντας μόνο δύο νέους παίκτες. Παίζουν καλά όλη τη σεζόν, αλλά τα μεταξύ μας παιχνίδια θα είναι διαφορετικά. Δεν τους φοβόμαστε, όπως δεν φοβόμαστε κανέναν».

– Για το Κύπελλο Ισπανίας: «Οκτώ ομάδες, με τους οπαδούς στο πλευρό τους και όταν τελειώσει το παιχνίδι όλοι θα είμαστε φίλοι. Αυτό είναι αθλητισμός. Ξέρουμε πως για να πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει να πάρουμε τρεις νίκες σε τρεις μέρες. Όμως για την ώρα βλέπουμε μόνο το πρώτο ματς, για να υπάρξει και δεύτερο».

Σχετικά άρθρα