Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ακούστε την συνέντευξη του 'Αγγελου Φιλιππίδη στον Ενικό
Ακούστε την  συνέντευξη του 'Αγγελου Φιλιππίδη στον Ενικό   thumbnail

Ακούστε την συνέντευξη του 'Αγγελου Φιλιππίδη στον Ενικό

Για όλους και για όλα μιλάει ο 'Αγγελος Φιλιππίδης στο enikos.gr. Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται, σχολιάζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ μιλά για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης του.
Ο κ. Φιλιππίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και επιμένει ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να μην καταθέσει.
"Όταν κάποιος άνθρωπος- ο οποίος κατέχει δημόσιες θέσεις, σημαντικές στη ζωή του, έχει κάνει κάποια πράγματα κάπως πρωτότυπα, πχ μειώνει το μισθό του στο μισό, ο οποίος έχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, έχει την οικογένειά του στην Ελλάδα και το γιο του να είναι ακόμα μαθητής- δηλώνει ότι εγώ θα επιστρέψω σε 2-3 μέρες, το λιγότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος, αφού δεν τήρησε το ανθρώπινό του δικαίωμα να τον φωνάξει στην προανάκριση, είναι να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει χωρίς να συλληφθεί στο αεροδρόμιο" τονίζει ο κ. Φιλιππίδης. 

Ο πρώην επικεφαλης του Τ.Τ. , ερωτηθείς σχετικά, δηλώνει ότι έχει στοχοποιηθεί και υπογραμμίζει: "H κυρία Πόπη Παπανδρέου έχει εκτελέσει από το ένα μέτρο την καριέρα μου".  
"Ζήτησα ένα πράγμα, στα πλαίσια της έρευνας να ακουστεί η άποψή  μου και η άποψή μου δεν ακούστηκε. Θέλω να έρθω να απολογηθώ, πρέπει να έρθω να απολογηθώ, το χρωστάω στην ιστορία μου, στον εαυτό μου, στους 2.500 υπαλλήλους που δούλεψαν μαζί μου. Αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν" αναφέρει χαρακτηριστικά.  
"Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι, ίσως αυτοί που περίμεναν ότι εγώ, με το που με κατηγορήσουν, θα κρύβομαι στο εξωτερικό και δεν θα μιλάω. Εγώ θα μιλήσω γιατί πρέπει να υπερασπιστώ το έργο της ζωής μου. Και γι' αυτό θα γυρίσω", προσθέτει. 

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι στο υπόμνημά του ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι μέσω αυτού θέλουν να φτάσουν στον Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος επισημαίνει:
"Δεν ξέρω τι έγραψαν(σ.σ. οι τούρκοι δικηγόροι) στο υπόμνημα γιατί ήταν στα τούρκικα. Αυτό που γνωρίζω είναι όσα είπα στο δικαστήριο"¨.
Ο κ. Φιλιππίδης τονίζει ότι πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε εάν κινδυνεύει στην Ελλάδα και εκείνος απάντησε "ελπίζω όχι". 

"Με τιμά το γεγονός ότι είμαι φίλος πολιτικά και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν κρύβομαι πίσω από κανένα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, δεν έχει δώσει ποτέ καμία οδηγία που να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις μου, επομένως δεν έχω καμία πρόθεση να κρύψω το καταπληκτικό μου έργο πίσω από κανένα" υπογραμμίζει. 

"Πάρα πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν και είναι πάρα πολύ παράξενο το δεύτερο ένταλμα που αφορά σε δάνεια που έχουν είτε αποπληρωθεί είτε εξυπηρετούνται κανονικά" συνεχίζει ο κ.Φιλιππίδης,  ενώ δεν αποκλείει να επιστρέψει στις τουρκικές φυλακές: 
"Αυτό επιδιώκει το ελληνικό δημόσιο και είναι πάρα πολύ πιθανό να το καταφέρει". 
Ακούστε εδώ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X