Αρχική / More / Εργασιακά / Σε περίπτωση απόλυσης, απαιτείται κάποιος αριθμός ενσήμων για να βγω σε πλήρη ή μειωμένη σύνταξη;
Σε περίπτωση απόλυσης, απαιτείται κάποιος αριθμός ενσήμων για να βγω σε πλήρη ή μειωμένη σύνταξη; thumbnail

Σε περίπτωση απόλυσης, απαιτείται κάποιος αριθμός ενσήμων για να βγω σε πλήρη ή μειωμένη σύνταξη;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Εργάζομαι από το 1989 εως και το 1992 με ένσημα ΙΚΑ ως υπάλληλος γραφείου και από το 1994 έως και σήμερα ως γραμματέας Αγροτικού Συνεταιρισμού, με ένσημα στο ΤΣΕΑΠΓΣΟ και στο ΙΚΑ, τώρα, αφού έχει συνχωνευθεί με το ΙΚΑ. Μέχρι τις 31/12/2010 έχω 5.783 ένσημα και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 6 και 9 ετών, γεννημένα το 2001 και το 2004. Εγώ έχω γεννηθεί στις 01/08/1969. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε μπορώ να συνταξιοδοτηθώ και δεδομένου ότι συνεχίζω να εργάζομα,ι τι με συμφέρει; Η πρόωρη σύνταξη ή η κανονική; Οι αποδοχές μου αυτή τη στιγμή είναι 670 ευρώ και ίσως μειωθούν αργότερα και άλλο. Και κατά την προηγούμενη δεκαετία, έως το 2010, οι αποδοχές μου ήταν κατά μέσο όρο 70.000 ευρώ. Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν σε περίπτωση απόλυσής μου απαιτείται κάποιος αριθμός ενσήμων για να βγω στην πρόωρη ή στην κανονική σύνταξη, καθώς και αν η αλλαγή του ωραρίου της εργασίας μου από 8 σε 6 θα επηρεάσει τη μελλοντική σύνταξή μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις χρήσιμες συμβουλές σας.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Δικηγόρος-Εργατολόγος κ.Λεωνίδας Παππάς 


 


 


Σας συμφέρει η πλήρης. Οι μειωμένες αποδοχές επηρεάζουν λίγο τη σύνταξη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X