Διαμαντάκος… on fire και άλμα παραμονής

Με γκολ του Διαμαντάκου και του Μπαντιμπαγκά ο Εργοτέλης κέρδισε 2-0 τη Βέροια στο Παγκρήτιο για την 22η αγωνιστική της Super League
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντάκο ο Εργοτέλης σημείωσε τη δεύτερη σερί του νίκη, κάνοντας άλμα παραμονής. Η νίκη αυτή έχει διπλή σημασία, καθώς οι κρητικοί κράτησαν κάτω  από τη ζώνη του υποβιβασμού τη Βέροια και την ίδια ώρα δημιούργησαν διαφορά έξι βαθμών από την επικίνδυνη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ. Ουσιαστικά η ομάδα του Ουζουνίδη χρωστάει πολλά στον Διαμαντάκο για την διαφορά των έξι βαθμών, αφού ο νεαρός επιθετικός του χάρισε τη νίκη τόσο κόντρα στη Βασίλισσα του Βορρά, όσο και αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με την οποία παράλληλα μπήκε τέλος σε ένα σερί 10 διαδοχικών αγώνων χωρίς τρίποντο. Το συγκρότημα του Ντόστανιτς, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά στάθηκε άτυχη στο δοκάρι του Τραπ (στο 76′) και στο 86′ ο Μπαντιμπαγκά έγραψε το τελικό 2-0 μετά από ωραία συνεργασία των Διαμαντάκου-Ρομάνου.

Η ασταμάτητη βροχή που έπεφτε στο Ηράκλειο έκανε δύσκολο το έργο των παικτών των δύο ομάδων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η Βέροια έδειχνε να πατά λίγο καλύτερα, απειλώντας όμως μόνο με μακρινά σουτ των Παυλίδη και Μπαργκάν. Το 0-0 ήταν η φυσιολογική κατάληξη των πρώτων 45 λεπτών.

Με την επανάληψη όμως, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου και δικαιώθηκαν στο 56′. Όμορφος συνδυασμός Ρομάνο, Κούμπικ, Διαμαντάκου, με τον τελευταίο να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική. Το γκολ "πάγωσε" του φιλοξενούμενους, που χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, έχοντας δοκάρι με τον Τραπ (76′).

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο δίλεπτο 85′-86′, όταν αρχικά ο Μπεν έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, για να σκοράρει στη συνέχεια με πολύ ωραίο τρόπο ο Μπαντιμπανγκά σε αντεπίθεση των Κρητικών.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (Κοζορώνης 79′), Ρομάνο, Ιμπραΐμ, Χαντί (Κούμπικ 46′), Διαμαντάκος, Μπαντιμπανγκά (Μονακέλο 92′)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Μπάρμπας (Τζημόγιαννης 87′), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (Καλτσάς 71′), Τραπ, Παυλίδης (ΚομόλοΦ 79′), Μπεν, Γκονσάλβες, Μπαργκάν.

Σχετικά άρθρα