Μάντζιος: Μεγάλο στοίχημα να κυνηγήσουμε κάτι μεγαλύτερο

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Πανθρακικού με τον Πλατανιά, ο Άκης Μάντζιος αφιέρωσε το αποτέλεσμα στον Γιάννη Χρήστου, ενώ αναφέρθηκε στις υψηλότερες βλέψεις που ενδεχομένως να έχει σιγά σιγά η ομάδα της Κομοτηνής.Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη που μας έφερε ακόμα πιο κοντά στο στόχο της αναμονής. Το παιχνίδι πήγε όπως το υπολογίζαμε, ξέραμε ότι θα είχαμε απέναντί μας μια ομάδα με πολλούς παίκτες κάτω από το κέντρο. Ο Πλατανιας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες ανέβασαν απόδοση κι έπαιξαν πιο ανοιχτά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση, από το 90λεπτο με 10 παίκτες στη Βέροια, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που δεν ήταν γνωστά, όπως το γεγονός πως ο Λαδάκης είχε πυρετό, και φάνηκε αυτό αφού δεν είχαμε φρεσκάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα και αφιερώνουμε τη νίκη στον Γιάννη Χρήστου, που έχει ένα οικογενειακό πρόβλημα και δεν ήταν μαζί μας».
Για τους τραυματισμούς και το ενδεχόμενο μεταγραφής: «Διάστρεμμα υπέστη ο Τζάνης, ένα πρόβλημα έχει κι ο Ρομέου και καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές μας δεν είναι πολλές. Παρόλα αυτά, δε θεωρώ πιθανό να γίνει μεταγραφή ελεύθερου παίκτη, αφού εξαρχής ο στόχος μας ήταν να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα και τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν βρεθούν τώρα». 
Για το δεύτερο σερί ματς που ο Πανθρακικός κρατά το μηδέν στην άμυνά του: «Θεωρώ ότι αν κάνουμε μια αναδρομή και θυμηθούμε τα προβλήματα τραυματισμών και ατομικά λάθη που είχαμε παλιότερα, πλέον το σημαντικό είναι ότι έχουμε ομοιογένεια και έχουμε βρει μια σταθερή άμυνα. Στη Βέροια είχαμε και τύχη, ίσως εκεί πήραμε για πρώτη φορά τυχερό βαθμό φέτος, αλλά σήμερα δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου, με εξαίρεση μια φάση στο τέλος του αγώνα».
Για το αν μπορεί να κοιτάξει έναν πιο ψηλό στόχο η ομάδα: «Όταν ξεκινάς στην αρχή θέτεις ένα στόχο. Πλέον νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τον εκπληρώσουμε. Όλοι μας θα έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο και για να πάμε πιο ψηλά, αφού πετύχουμε την παραμονή. Όμως έχουμε το πρόβλημα πως δεν έχουμε επιλογές πολλές, αλλά υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ που διαθέτουμε. Θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο στην πορεία».
Για τον Αθανασιάδη και τους Σαμπάτ και Μολίνα που έπαιξαν πρώτη φορά βασικοί: «Ο Αθανασιάδης πάλι όποτε χρειάστηκε ανταπεξήλθε πολύ καλά κι έδειξε ωριμότητα, παρότι δε δέχθηκε τόση πίεση όση στη Βέροια. Ο Σαμπάτ είναι έξυπνος παίκτης, έχει ποιότητα με την  μπάλα, μπορεί να χτίζει το παιχνίδι από πίσω και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ και στη συνέχεια. Ο Μολίνα κι αυτός ήταν θετικός, υστέρησε μονό λίγο σε θέματα τακτικής, γιατί αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σύστημά μας».

Σχετικά άρθρα